Το αντάρτικο που διαφαίνεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αρχίζει να φοβάται η κυβέρνηση. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, με κάποιους πιο τολμηρούς μάλιστα να αφήνουν όχι μόνο αιχμές προς την κυβέρνησή τους ,αλλά και να δηλώνουν ότι εάν χρειαστεί… θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα δώσουν τους αγώνες τους από άλλο μετερίζι. Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης  τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις τους διαμηνύουν ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση ή τουλάχιστον δεν θα ψηφίσουν οι ίδιοι. Εκτός από αυτούς που επισήμως πήραν θέση για τα μέτρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν… εκδήλωσαν ακόμη τις προθέσεις τους, ωστόσο στο Μαξίμου συγκαταλέγονται στη λίστα των «επίφοβων». Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κ. Μιχελογιαννάκη, αλλά και το «δίδυμο» των «κολλητών» που τελευταία προκαλούν πονοκεφάλους στο Μαξίμου, Νίκο Φίλη και Νίκο Ξυδάκη. Οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν φτάσει εδώ και μέρες στα «αυτιά» του Μαξίμου, ωστόσο φαίνεται να επιχειρείται να βρεθεί … ταύτιση χωρίς να «σηκωθεί» επικοινωνιακά το θέμα και κυρίως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το Μαξίμου θα αφήσει τους βουλευτές του να εκτονωθούν και λίγο πριν την κρίσιμη στιγμή θα σπεύσει… να βάλει τις κόκκινες γραμμές και τα δραματικά διλλήματα στους βουλευτές του.  

Νίκος Μανιός: «Όχι» στο αφορολόγητο

Με αντάρτικο απειλεί ο Νίκος Μανιός. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν είχε πει πως δεν θα ψήφιζε αντιλαϊκά μέτρα. Ο κ. Μανιός εστιάζει στο αφορολόγητο και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη μείωσή του αν έρθει τέτοια συμφωνία στη Βουλή. Σημειώνει ωστόσο, ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που ψήφισε «ναι σε όλα» τώρα σκοπεύει να ψηφίσει «όχι» για το αφορολόγητο.  

Σκουρλέτης: Δεν θα γίνει αποδεκτή συμφωνία που ανακυκλώνει την ύφεση

«Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση συμφωνία που δεν θα έχει πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμφωνία που θα παρατείνει το καθεστώς της αβεβαιότητας, που θα λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και θα ανακυκλώνει την ύφεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Βίτσας: Καμία περίπτωση για νέα μέτρα

«Μέτρα δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση», κατέστησε σαφές εδώ και καιρό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μάχη να κλείσει η αξιολόγηση. Εμάς αυτό που μας απασχολεί είναι όλη αυτή τη διαδικασία να μην την πληρώσει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και όλη η Ευρώπη», είπε ακόμη ο κ. Βίτσας.  

Σπίρτζης: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

 Ο κύριος Σπίρτζης  επισήμανε «ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα. Οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλα νέα μέτρα.Τι πρόσθετα μέτρα μας ζητούν να πάρουμε;». Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ακόμα ότι «η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα οι δανειστές πρέπει αυτοί να είναι συνεπείς. Πρέπει να επικρατήσουν οι φωνές εκείνες που θα συμβάλουν στην  ευρωπαϊκή συνοχή».  

Παπαδόπουλος: «Δεν θέλουμε προληπτικά μέτρα»

Στο χορό του αντάρτικού πιάστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ξεκάθαρα: «Δεν θέλουμε να ψηφίσει η Βουλή αντισυνταγματικά προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα».  

Κατσίκης ΑΝΕΛ: Είμαστε κατά των μέτρων

Από τους ΑΝΕΛ ο κ. Κατσίκης που τον τελευταίο καιρό έχει πολλούς λόγους να νοιώθει… απομονωμένος από το κόμμα του, δήλωσε σήμερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1,  και στον Γιώργο Τράγκα, ότι είναι κατά των νέων μέτρων, προκειμένου όμως να αποφεύγει νέες… ταραχές σημείωσε πιο προσεκτικά πως: «Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε κατά των μέτρων. Αν έρθουν αυτά τα μέτρα στη Βουλή, πρώτα θα τα συζητήσουμε, θα τα αξιολογήσουμε, θα δούμε γιατί έρχονται στη Βουλή, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν και έπειτα θα αποφασίσουμε».