«Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος εικάζει ή πιστεύει ότι εκλαμβάνω την κάθε αγωγή ως «φίμωτρο» ή ως απειλή» δήλωσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα τα parapolitika.gr, προσερχόμενος στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εκδικάζεται η αγωγή ύψους 250.000 ευρώ που του έχει υποβάλλει ο καναλάρχης του Σκάι Γιάννης Αλαφούζος για τις…. ερωτήσεις που του υπέβαλλε ο βουλευτής, ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνούσε τον τρόπο δανειοδότησης κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.
«Προκαλεί κατάπληξη, αληθινό άλγος και τεράστια ερωτηματικά η κατάθεση αγωγής επειδή ζήτησα να ελεγχτεί η βασιμότητα ή όχι πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν» όπως λέει ο κ. Νικολόπουλος, και προσθέτει: «Είναι η κατάλληλη ώρα να σας αποκαλύψω ότι στις 16/8/2016 απέστειλα προσωπική επιστολή στον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο διαμαρτυρόμενος για την προσπάθεια φίμωσης μου, με δικαστικά μέτρα, αλλά και για την φαρισαϊκή στάση του επιχειρηματία στα κορυφαία ζητήματα της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Φίμωση και εκβιασμός στη σιωπή είναι η απαίτηση, ώστε να αποσιωπώνται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δημοσιεύματα έγκριτων μάλιστα εντύπων, την ίδια ώρα που στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας και της ελευθερίας ενημέρωσης χρησιμοποιείται ευρέως ,από τον ίδιο επιχειρηματία απόρρητο περιεχόμενο νόμιμων υποκλοπών κρατικών υπηρεσιών.

Ολόκληρη την επιστολή προς τον κ. Γ. Αλαφούζο μπορείτε να δείτε στο :

http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1932&language=el_GR&itemid1541=18372&detail1541=1

επίσης μπορείτε να διαβάσετε και τις δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο
http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1932&page1541=3&language=el_GR&itemid1541=18385&detail1541=1


http://www.xristianodimokrates.gr/?section=1932&language=el_GR&itemid1541=20747&detail1541=1

Τέλος, μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο με δηλώσεις του Νίκου Νικολόπουλου για τη εις βάρος του αγωγή από Γιάννη Αλαφούζο