Ο Χρήστος Μαντάς μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης, από τη Βουλή, παραδέχθηκε ότι το κυβερνών κόμμα είχε...αυταπάτες. Το στέλεχος των "53" όπως και πριν από λίγο διάστημα ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι αρχικά "είχαμε αυταπάτες, ναι είχαμε αυταπάτες. Κάναμε λάθη και παραλείψεις. Ωστόσο έχουμε κατεύθυνση για να βγάλουμε την κοινωνία όρθια από την κρίση". 

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση επιθυμεί «δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα που δεν θα φέρει νέα λιτότητα». Παράλληλα, ο κ. Μαντάς δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά της στάσης που κρατάει το ΔΝΤ. Χωρίς μάλιστα να το "κατονομάζει" έκανε λόγο για "ακραίους". Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε πως «προσπάθειά μας είναι η πολιτική συμφωνία στο επόμενο Eurogroup».

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε με νύχια και με δόντια, και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία το αντιλαμβάνεται, να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια». Ακόμη υπογράμμισε ότι πρέπει «να απομονώσουμε όσο γίνεται τις ακραίες φωνές εντός και εκτός που θέλουν να μας αποδομήσουν, να αποδομήσουν την ελπίδα και να μας βάλουν στο ίδιο κάδρο με τους προηγούμενους – όχι δεν μπαίνουμε»