Κόκκινο αναμένεται να χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στη Βουλή καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως η αντιπαράθεση δεν θα επικεντρωθεί μόνο στο θέμα της εγκληματικότητας, αλλά θα ασχοληθούν και με το θέμα της διαπραγμάτευσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτησή του αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας στην ερώτησή του πως τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία.

Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα όπως η πυρπόληση δημόσιων κτιρίων και οχημάτων, καθώς επίσης και επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ «ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία» ενώ, υποστηρίζει ότι, ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, «όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης».

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση, αλλά και σχέδιο, να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.
Χθες πάντως οι συναρμόδιοι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας φρόντισαν ουσιαστικά να απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση με συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είχε ως κεντρικό θέμα τον απολογισμό των δύο χρόνων της Αστυνομίας και την παρουσίαση του “Τοπικού Αστυνόμου”.

Στον απολογισμό τόνισαν ότι επαναλειτούργησαν υπηρεσίες, συστάθηκαν νέες όπως για παράδειγμα ο αστυνομικός με το ποδήλατο, κινητές αστυνομικές μονάδες, το γραφείο εξυπηρέτησης επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας, οι πεζές περιπολίες στην Ακρόπολη και ο αστυνομικός της γειτονιάς.