Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε κυρίως στα επί προσωπικού θέματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας. Αρχικά αναφερόμενος στα θέματα «επικοινωνίας» που έθεσε ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Όποιος σας συμβούλεψε να μιλάτε με ειρωνικά σχόλια, θέλω να σας δώσω μια συμβουλή. Όταν είστε 15 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις να κάνετε πιο προσεκτικές παρατηρήσεις στην αντιπολίτευση». Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο δεν παρέλειψε να δώσει και ηχηρή απάντηση για τις σχέσεις της αριστεράς με τα γήπεδα, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε… ανύπαρκτη, γι’ αυτό κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη ότι επίτηδες έστρεψε την συζήτηση για την βία στα Εξάρχεια, χωρίς να αναφέρει τη βία στα γήπεδα. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο θύμισε στον πρωθυπουργό ότι μόλις λίγες ώρες πριν ο κ. Τσακαλώτος… παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα με τον κ. Σαββίδη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. «Όλοι σήμερα ασχολούνται με την διαπραγμάτευση. Κι αυτό θα πρέπει να κάνετε κι εσείς. Όμως χθες ο υπουργός Οικονομικών σας ασχολήθηκε με κάτι άλλο. Με το ποδόσφαιρο. Παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού. Να προσέχετε λοιπόν με ποιους βλέπετε ποδόσφαιρο».  

«Δεν με πείσατε»

Δίνοντας την δική του εκτίμηση για την απάντηση του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι απαντήσεις σας με έπεισαν. Δεν με πείσατε ούτε για την πρόθεσή σας ούτε για τον σχεδιασμό σας να νοιώσουν ασφαλείς οι πολίτες».  

«Φέρατε  πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής»

«Σηκώνοντας το γάντι» της διαπραγμάτευσης που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι είναι η κυβέρνηση που έφερε το «μαύρο σύννεφο της δραχμής στη χώρα» ενώ παρέθεσε στοιχεία από τους δείκτες της οικονομίας και της ανεργίας που βρίσκονται στο σύνολό τους στο κόκκινο.