Πρόταση να μεταβιβαστεί η ευθύνη για το Πεδίον του Άρεως στον Δήμο Αθηναίων από την Περιφέρεια Αττικής που ανήκει σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη εγκληματικότητα και παραβατικότητα, που έχει αναπτυχθεί την τελευταία διετία, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, την οποία κατέθεσε ο Ν. Κακλαμάνης, τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Οικονομικών), την Περιφέρεια και τον Δήμο Αθηναίων και να αποφασιστεί η μεταβίβασης δικαιοδοσίας του Πεδίου του Άρεως στον Δήμο, με βασική όμως προϋπόθεση, ότι τα έξοδα συντήρησης του θα καλυφθούν -τουλάχιστον κατά 50%- από τα κρατικά ταμεία.

«Ο μοναδικός τρόπος, για να πάψει το Πεδίο του Άρεως να αποτελεί εστία παραβατικότητας είναι να περιφραχθεί, να ανοίγει με την ανατολή του ηλίου και να κλείνει με τη δύση. Όπως είχε γίνει επί δημαρχίας μου στην Αθήνα με τον Εθνικό Κήπο. Αυτό το σχέδιο είχαμε επεξεργαστεί και με τον πρώην Νομάρχη, Γιάννη Σγουρό αλλά τότε αντέδρασαν οι κατ’ επάγγελμα «οικολόγοι» και πέτυχαν την ματαίωση του, με αποτέλεσμα σήμερα το Πεδίο του Άρεως να έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών, παιδικής πορνείας και γενικά άντρο συμμοριών…» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Ν. Κακλαμάνης.

Πρέπει να τονιστεί, ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, παραδέχθηκε, ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τόσο στη φύλαξη, όσο και στη φροντίδα του Πεδίου του Άρεως, καταθέτοντας γενικόλογα στοιχεία, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι Άλσος ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, στα χωράφια της οποίας δεν θέλει να μπλεχθεί!