Είναι από τις λίγες περιπτώσεις στην σύγχρονη ιστορία της Νέας Δημοκρατίας που ο πρόεδρος του κόμματος επισκέπτεται τόσο συχνά το νησί της Κρήτης. Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τη μεγάλη και άκρως επιτυχημένη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη και την ερχόμενη εβδομάδα 21 & 22 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του στο Λασίθι και κεντρική ομιλία στο Ηράκλειο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συσπείρωση που σημειώνει μετά από αρκετά χρόνια η Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη και η απήχηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που παραδοσιακά δεν είναι και το δυνατό της «χαρτί» στα εκλογικά αποτελέσματα.

Κομβικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει ο Κρητικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, που κατά κοινή ομολογία δίνει τον καλύτερο του εαυτό τόσο σε επίπεδο των αρμοδιοτήτων του στο κόμμα όσο και στην καλύτερη δυνατή παρουσία και ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη. 

Σε συνεργασία με τους Κρητικούς βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη, Μανώλη Κεφαλογιάννη καθώς και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη οργανώνονται από τις καλύτερες περιοδείες και συναντήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο νησί με τον ίδιο να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Δεν παραβλέπουμε φυσικά και το γεγονός ότι διαχρονικά η οικογένεια Μητσοτάκη είναι από αυτές της πολιτικής ζωής του τόπου που έχουν την καλύτερη "διείσδυση" στη νησί της Κρήτης και πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος είναι ένας Μητσοτάκης.