Ο κος Τόσκας με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Κυριακής έκανε λόγο για «συμφέροντα διαπλοκής που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα και ήταν ιδιαίτερα σκληρή κάνοντας λόγο για «πολιτική αθλιότητα» και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού χαρακτηρίζοντάς τον «ανάξιο της θέσης που κατέχει»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας κατρακύλησε σήμερα ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του.

Αφού ισχυρίστηκε ότι “στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά” αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει “κύκλους από πολιτικούς χώρους” πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία.

Κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι “αστυνομικές ομάδες της “ΔΕΛΤΑ” πυροδοτούσαν καταστάσεις”.

Εκείνος ο οποίος υποσχόταν “διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων”, προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει».