«Η Ελλάδα κάθε φορά υποσχόταν, αλλά στην ουσία δεν πραγματοποιούσε τίποτα. Λέγαμε συνεχώς δεν είμαστε έτοιμοι, δεν μπορούμε να κάνουμε το ένα, δεν μπορούμε να κάνουμε το άλλο. Ακόμη και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι έχουμε υλοποιήσει μόνο το 30% της συμφωνίας. Κουκουλώνουμε τις παθογένειες κάτω από το χαλί. Όποιος πει καλή κουβέντα για την Ελλάδα είναι θεός, όποιος πει κακή είναι ο κακός», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ALPHA 98,8, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε: «Εμείς λέμε 7 χρόνια τώρα, δεν φταίνε οι πρωθυπουργοί μας, οι πολιτικές μας και το σάπιο πολιτικό μας σύστημα, αλλά φταίνε οι ξένοι που ήρθαν να πάρουν τις περιουσίες μας, τις θάλασσές μας, τα αεροδρόμια. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει διότι δεν υπάρχει αντίλογος. Δεν είναι όμως έτσι η κατάσταση. Η Ελλάδα, κάθε φορά που υπέγραφε μνημόνια υποσχόταν κάποιες μεταρρυθμίσεις, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το φοροεισπρακτικό σύστημα να αλλάξει εκ βάθρων, να μειωθούν οι δαπάνες στον δημόσιο τομέα».

Για τα σενάρια εκλογών ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας θα τα ψηφίσει όλα. Και το αφορολόγητο και τα εργασιακά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Έχω μια πληροφορία, ότι οι ξένοι μπορεί να ζητήσουν τα μέτρα να ψηφιστούν από 180 βουλευτές. Διότι το 153, που είναι επί της ουσίας μία συμμαχία ανίερη (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν προϋποθέτει ότι μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος μόνη της. Τα μέτρα δεν είναι καλά».

Επίσης, για τις συνεργασίες δήλωσε, ότι «από τη στιγμή που η ΝΔ πήρε το bonus των 50 εδρών από την κ. Γεννηματά, εξυπηρετείται από αυτό και ζητάει κάθε μέρα εκλογές. Η κ. Γεννηματά δεν ψήφισε την απλή αναλογική και έτσι έδωσε το δικαίωμα στην ΝΔ να ελπίζει ακόμη και σε αυτοδυναμία. Εάν είχε ψηφιστεί η απλή αναλογική, ο κ. Μητσοτάκης θα προσερχόταν σε μια πολιτική συνεννόηση και θα σχηματιζόταν κυβέρνηση άνω των 230 βουλευτών. Αφού βλέπω όμως έναν Μητσοτάκη ακάθεκτο προς στην εξουσιομανία, είναι λογικό να ζητάω εκλογές εδώ και τώρα».

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, υποστηρίζοντας ότι «η εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι η πραγματική. Πριμοδοτούν το ΠΑΣΟΚ και αφαιρούν από άλλα κόμματα και από την Ένωση Κεντρώων δυνάμεις, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση της SIEMENS, ο πρόεδρος της ΕΚ εκτίμησε ότι «δεν θα ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, γιατί αυτοί που δικάζονται είναι παρένθετα πρόσωπα» και υπογράμμισε: «Απ’ ότι γνωρίζω δεν είναι πολιτικοί. Επομένως, και να τιμωρηθούν με κάποιες ποινές οι υπάλληλοι και στελέχη της SIEMENS και διάφοροι παρατρεχάμενοι, αυτό είναι απόδοση της δικαιοσύνης; Δε νομίζω. Εδώ το ζήτημα είναι αν κάποιοι πολιτικοί έδιναν εντολές, διέταζαν να δίνουν δουλειές οργανισμών στην SIEMENS δωροδοκούμενοι. Αυτό είναι το βασικό αδίκημα».