Εσωκομματικές αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τη δήλωση ότι η Ν.Δ δεν θα ψηφίσει την όποια συμφωνία καθώς δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μειμαράκης ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει «εξαφανιστεί» από το προσκήνιο και αποφεύγει συστηματικά να στηρίξει δημοσίως την ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκε στην αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών με προφανή στόχο να επιτεθεί προσωπικά εναντίον του κ. Μητσοτάκη, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

"Το 2015 δεν έχει σχέση με το σήμερα. Το 2015 ο κ. Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική δύναμη για να περάσει τα μέτρα. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφιζε τότε η χώρα πήγαινε στα βράχια. Σήμερα ο κ. Τσίπρας έχει τους βουλευτές που απαιτούνται. Οπότε οι μαγκιές του "δεν ψηφίζω" είναι εκ του ασφαλούς" είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία τότε η στάση της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν διαφορετική. Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του και κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για την άποψή του περί αποχώρησης λέγοντας ότι με δεδομένο πως τα νομοσχέδια περνούν με την πλειοψηφία των παρόντων μια τέτοια στάση θα ευνοούσε την κυβέρνηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα θύμισε ότι στο τρίτο Μνημόνιο του 2015 η απόφαση της Κ.Ο της Ν.Δ να υπερψηφίσει ήταν ομόφωνη και πρόσθεσε ότι στο επίμαχο νομοσχέδιο , ο νυν Πρόεδρος της Ν.Δ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενώ ο νυν Αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης ήταν εισηγητής.

" Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της πολιτικής συνεννόησης" είπε ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας εμμέσως στη χθεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε μάλιστα ότι τα αποτελέσματα για τη χώρα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα αν συμμετείχε και η Ν.Δ στη διαπραγμάτευση.

Η παρέμβαση Μειμαράκη έχει προκαλέσει αίσθηση στο εσωτερικό της Νεας Δημοκρατίας και τα πρώτα σχόλια βουλευτών και στελεχών είναι ιδιαίτερα αιχμηρά γι αυτόν καθώς δείχνει να εμφανίζεται ως δεκανίκι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια στιγμή που δημοσκοπικά εμφανίζεται να καταρρέει.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι και ο ίδιος θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επισημαίνοντας ότι η διαφορά σε σχέση με το 2015 ήταν πως τότε μιλούσαμε για συμφωνία ή δραχμή και τώρα για ένα πακέτο μέτρων. "Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο" είπε ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας