Με πρόσθετο κόστος για τη χώρα θα κλείσει η αξιολόγηση, εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τη σχέση του χρόνου με το αποτέλεσμα.

«Εχουν θεοποιήσει την καθυστέρηση, το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί και την αναβολή των λύσεων σε όλα τα θέματα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε το φαινόμενο του λαϊκισμού και τις επιπτώσεις του στη δραματική σημερινή κατάσταση της χώρας.

«Η Ελλάδα μαστίζεται από έναν οικονομικό αναλφαβητισμό τον οποίο στηρίζουν, και στηρίζονται σε αυτόν, οι λαϊκιστές. Εάν δεν πούμε στον κόσμο την αλήθεια σε σχέση με τη δύναμη της χώρας, σε σχέση με τις αποδόσεις που μπορούν να έχουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, θα κινούμαστε συνέχεια σε έναν οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι απαιτήσεις του κόσμου θα μετριούνται πάντα σε ευρώ, τα οποία οι πολιτικές δυνάμεις να προσπαθούν να καλύψουν μοιραζοντας διάφορες υποσχέσεις», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«H αντίληψη ότι μπήκαμε στα μνημόνια για να μας κλέψουν τα πετρέλαια, το ουράνιο, τον… κρυπτονίτη και άλλα τέτοια αστεία πράγματα κυριαρχεί ανάμεσα στους λαϊκιστές της δεξιάς αλλά και της αριστεράς. Οσο δεν λέμε την αλήθεια θα υπάρχει διάλυση των δυνάμεων στο Κέντρο, στην Κεντροαριστερά, στην Κεντροδεξιά, προς όφελος των καινούριων λαϊκιστών», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η χώρα έχει φτάσει ξανλά στο χείλος του γκρεμού «γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν όλα τα λάθη του παρελθόντος και ταυτόχρονα προσθέτουν και καινούργια. Η κύρια λέξη που τους χαρακτηρίζει είναι λαϊκιστές αλλά θα μπορούσαμε να τους πούμε και δημαγωγούς και αργόμισθους».

Ο λαϊκισμός δεν είναι ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, συμπλήρωσε. «Οι ντεμί λαϊκιστές, οι εποχιακοί λαϊκιστές υπήρχαν πάντα στη χώρα. Κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ κάποιοι από τη ΝΔ παζάρευαν συνεχώς με τις λαϊκίστικες εκδοχές της πολιτικής», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην καύση των νεκρών, τόνισε ότι η Βουλή έχει αποφασίσει δύο φορές για αυτό το ζήτημα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. «Δεν εξάγουμε πλέον μόνο επιχειρήσεις στην Βουλγαρία. Εξάγουμε τους νεκρούς μας. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν δυνάμεις που συντηρούν την ακινησία», συμπλήρωσε.