Σε ρεσιτάλ νέων απειλών και αλληλοκατηγοριών μεταξύ Άδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη εξελίχθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας με τον κ. Γεωργιάδη να απειλεί τον κ. Πολάκη ότι θα τον κλείσει φυλακή για τους διορισμούς στις ΜΕΘ και τον κ. Πολάκη να προειδοποιεί τον κ. Γεωργιάδη πως δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια λόγω των όσων έχει κάνει στην πολιτική του φαρμάκου.
Στην πρωτολογία του ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην εκδώσει δύο δελτία τιμών φαρμάκου το 2015 όπως όριζε ο νόμος ισοδυναμούσε με δωράκι 500 εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες. Όσον αφορά στους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τους οποίους ο κ. Πολάκης είχε πει ότι έγιναν με παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη και της συζύγου του ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ προκάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να καταθέσει το έγγραφο στα πρακτικά.
Απαντώντας, ο κ. Πολάκης δεν κατέθεσε κανένα έγγραφο αλλά επεσήμανε ότι έχει στήλη στον εισαγγελέα έναν κατάλογο ρουσφετιών χωρίς όμως την υπογραφή Γεωργιάδη. Ξεκίνησε μάλισα με ένα σκωπτικό δίστιχο λέγοντας : "Όταν σας ακούω να μιλάτε μου έρχεται στο μυαλό ένα σκωπτικό διστιχο. Είπαμε πολλά ψέμματα να πούμε μια αλήθεια, φορτώσαμε έναν ποντικό εννιά κιλά ροβύθια". Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι ήρθε στα χέρια του ένας κατάλογος ρουσφετιών χωρίς την υπογραφή Γεωργιάδη και ότι όλοι διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Υπουργίας του και μετά διατέθηκαν στο Υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ τα άτομα διορίστηκαν και έφυγαν την ίδια μέρα κι ενώ το τμήμα διοικητικού συντονισμού λέει ότι τα αναφερόμενα ονόματα δεν είχαν σχέση ΙΔΑΧ ή ΙΔΟΧ με τον φορέα στο τμήμα οικονομικής διαχείρισης προκύπτει έμμισθη σχέση των ατόμων αλλά λόγω κατάσχεσης των αρχείων το Υπουργείο δεν μπορεί να τους βρει: " Κάψατε τις συμβάσεις. Τις κατέστρεψαν. Αν ακούει κανένας αυτός είναι έγκλημα. Τοπυς διορίσατε εκεί, τους κρύψατε. Φαίνεται να πληρώνονται χωρίς να έχουν διοριστεί" είπε ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι στο χαρτί με τα ονόματα δίπλα είχε ονόματα για το ποιος τους προτείνει.
Στη δευτερολογία του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχει και ο ίδιος ένα χαρτί για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι έγιναν με παρέμβαση των κ.κ Παππά, Ξανθού και Κουρουμπλή. "όση αξία έχει το δικό μου χαρτί έχει και το δικό σας" είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι οι καταγγελόμενοι διορισμοί είχαν γίνει με ιδιωτική χορηγία. Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος: "Να με κοιτάς στα μάτια. Όταν θα φύγεις από Υπουργός θα σε κλείσω φυλακή για τις ΜΕΘ" είπε ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πολάκης έστειλε στον εισαγγελέα χαλκευμένα στοιχεία για την υπόθεση των προσλήψεων στις ΜΕΘ και μάλιστα μόλις το 1/10 από τα στοιχεία που είχε διαβιβάσει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Υπουργείο.
Στη δική του δευτερολογία ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη για την πολιτική του στο φάρμακο ενώ προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι με βάση τα όσα "μαθαίνει" η μήνυση του πρώην επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ εναντίον του κ. Πολάκη για την καρατόμησή του οδεύει προς το αρχείο. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ χρεοκόπησαν τη χώρα με την πολιτική τους για το φάρμακο και ότι το μαύρο χρήμα στο χώρο της υγείας από το 1996 έφτασε τα 86 δις ευρώ. "Ποτέ δεν κάνατε διαπραγμάτευση. Το μονοψώνιο ήταν το μέλημάς σας.
Προδοτική στάση για την κοινωνία μας η πολιτική σας για το φάρμακο. Είστε υπηρετικό πολιτικό προσωπικό. Δεν διαπραγματευτήκατε ούτε ένα ευρώ έκπτωση. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς να κοιμάστε ανήσυχοι τα βράδια γιατί αρχίσαμε να ψάχνουμε και βρίσκουμε πολύ πράγμα" είπε ο Υπουργός.