Το 2015, ο Αλέξανδρος  Λουιζίδης ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων, και τότε οραματίζονταν να βάλει τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία. Για μια κοινωνία που θα βρίσκεται κοντά στους νέους, θα στηρίζει τα βήματα και τις πρωτοβουλίες τους. Οραματίζονταν μια Ελλάδα δυνατή, Ο ίδιος ως Δωδεκανήσιος  και ως άνθρωπος που έχει ασχοληθεί ενεργά επί σειρά ετών με την φιλοσοφία της οικολογίας, σημείωνε ότι, όταν με πάθος έδινε τον εκλογικό του αγώνα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ,  ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε σωστές βάσεις ανάπτυξης για τα νησιά μας αλλά και ένα τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος, των παραλιών και του υπέροχου φυσικού μας πλούτου.

Σημειώνει τέλος  ότι η Δωδεκάνησος μπορεί και επιβάλλεται να γίνει και πάλι πρωτοπόρος ως τόπος σε αυτή τη νέα πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας μετά τις 25 του μήνα καλώντας έτσι τους συμπατριώτες μας να στηρίξουν ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται στην δραματική θέση να αποχαιρετά τον γιό του, ο οποίος μεταναστεύει στην μακρινή Αυστραλία, γιατί στην Ελλάδα… το όραμά του χάθηκε. Η ανάρτηση του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ραγίζει καρδιές και μιλάει για τον πολύ δύσκολο αποχωρισμό από τον γιό του που τραβάει για το δρόμο της ξενιτιάς, προκειμένου να βρει την χαμένη ελπίδα που δεν κατάφερε να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα φεύγει ο Γιος μου Γιώργος για την μακρινή Αυστραλία .... και μου σπαράζει την ψυχή ...» γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είδε τις προσδοκίες του για μια καλύτερη Ελλάδα να ισοπεδώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Μάλιστα, ο ίδιος τα βάζει με τον εαυτό του που πίστεψε στην «δήθεν επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ» και σήμερα μετανιώνει που υπήρξε υποψήφιος,  καθώς αποχαιρετά τον γιό του, τον οποίο όμως πως αναφέρει… πάντα θα θαυμάζει για το θάρρος του να ξενιτευτεί και να κάνει μια νέα αρχή. Όπως εξηγεί ο ίδιος ο γιός του «έκανε έναρξη σαν ελεύθερος επαγγελματίας αλλά τα εισοδήματα του ήταν ανακόλουθα της φορολόγησης του , της ασφάλειας του και της στήριξης του σαν ΝΕΟΣ από το σύστημα μας ... οποτε αναγκαστικά θέλοντας να επιβιώσει και να δημιουργήσει ξενιτεύεται ...».

Γνωρίζοντας την πραγματικότητα και πως χιλιάδες νέοι έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς ο κ. Λουζίδης σημειώνει: «ξέρω δεν είναι ο μόνος και ο πρώτος νέος που το κάνει αυτό στον τόπο μας και λυπάμαι γι αυτό ... χαίρομαι όμως που έχει το θάρρος και το κουράγιο να ζήσει σε ίσως ένα καλύτερο τόπο αψηφώντας τις δυσκολίες που θα του παρουσιαστούν πηγαίνοντας σε ένα Hostel αμφισβητούμενο σε ένα άγνωστο τόπο με ελάχιστα χρήματα χωρίς καμία στήριξη μέχρι να ξεκινήσει την καινούργια του δουλειά ... Σε θαυμάζω γιε μου !!!! πάντα ήμασταν πρόσφυγες ούτως η άλλως... ο Πατέρας σου ... Ο αιθεροβάμων και γραφικός υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις της υποτιθέμενης επανάστασης ...».