«Στη ΝΔ δεν υπάρχουν φυλές» ξεκαθάρισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, και στον Γιώργο Τράγκα, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό και όλοι έχουν άποψη» σχολιάζοντας την δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για … «τσάμπα μάγκες». «Ο Βαγγέλης ο Μειμαράκης έκανε μια δήλωση και εκφράζει τον ίδιο. Προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ εκτιμώ γενικά ότι η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι σε καμία κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας.   Συνέχισε λέγοντας πως θεωρεί πως οι άνθρωποι της κυβέρνηση όσο καλές προθέσεις και να έχουν, δεσμεύονται από την ιδεολογία που έχουν να μην πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία οπότε δεν μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα.  

Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές ο κ. Τζαβάρας δήλωσε: «Η κυβέρνηση δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι δήθεν διαπραγματεύεται. Εξήρε ωστόσο τη στάση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μετά το Γιούρογκρουπ της περασμένης βδομάδας και την καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές, σιώπησε και δεν δημιούργησε θέμα στην κυβέρνηση από την ενδεχόμενη διαφωνία του με τη συμφωνία. Αυτό όμως δείχνει παράλληλα ότι είναι ένα σημείο δυσλειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Ο κ. Τζαβάρας καυτηρίασε επίσης και την χθεσινή συγκυρία όπου την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο έκανε λόγο για επιστροφή της ανάπτυξης τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον διέψευσαν παταγωδώς. Ο κ. Τζαβάρας σχολιάζοντας την πεποίθηση που επικρατεί στην κυβέρνηση και στους κυβερνητικούς ότι η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι το 2019, σημείωσε: «Δεν μπορώ να γίνω προφήτης για το τι θα γίνει στο μέλλον και μέχρι το 2019. Θεσμικά την έχουν αυτή τη δυνατότητα, δεν αποκλείω να αντέξουν. Εύχομαι όμως να την αξιοποιήσουν θετικά και ικανοποιήσουν τον λαό δίνοντας λύση στα προβλήματα του λαού».