Την απόρριψη των τροπολογιών της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίες επεδίωκαν να δώσουν λύση στο χάος που προκάλεσε η ανάρτηση των δασικών χαρτών ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.

Η επίκληση αναρμοδιότητας από τον κ. Αποστόλου για την απόρριψη των τροπολογιών προκάλεσε την έντονη αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝ.ΕΛ βουλευτές των οποίων όπως ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Καμμένος εκδηλώνουν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους για τον κ. Αποστόλου. Δείχνοντας πως η κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό θα επιμείνει στο ζήτημα ο κ. Αποστόλου παρέπεμψε τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ στο Σύνταγμα :“όσοι συζητάτε για δασικούς χάρτες, για μορφές και χρήσεις γης θα πρέπει να έχετε υπ’οψιν σας το 117 Συντάγματος. Εκτάσεις που κάηκαν , αποψιλώθηκαν κλπ αυτόματα κηρύσσονται αναδασωτέες. Δεν θα επιτρέψουμε εμείς του αγροτικού χώρου να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα οι εκτάσεις που πράγματι έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος για να μπουν κι άλλες εκτάσεις οι οποίες θα πάνε για κάθε χρήση και θα ανοίξει παράθυρο στους καταπατητές”.

Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ η τροπολογία των οποίων ζητούσε ανάκληση πράξεων αναδάσωσης για αγροτικές εκτάσεις και αγροτεμάχια ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη της τροπολογίας λέγοντας ότι με λύπη άκουσε τα όσα είπε ο Υπουργός. “Εμείς δεν είπαμε να μην αναδασωθούν τα δάση. Εμείς μιλάμε για αγροτεμάχια. Αυτοί που συνέταξαν δασικούς χάρτες αμφισβητούν ιδιοκτησίες. Δεν λαμβάνουν τίποτα υπ’οψιν τους. Όταν ο αγρότης νιώθει δικαιώμενος γίνεται και άμισθος δασοφύλακας. Που μιλάμε εμείς για νομιμοποίηση καταπατητών κε Υπουργέ;”.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία η οποία από το πρωί πήρε θέση στο ζήτημα με τοποθέτηση του ίδιου του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε με τροπολογία να παγώσει η διαδικασία επιβολής προστίμων και οι όποιες ενστάσεις πολιτών να υποβάλλονται ατελώς. ΚΑι αυτή η τροπολογία απορρίφθηκε με τον κ. Κεφαλογιάννη πάντως να εξαπολύει επίθεση στον αρμόδιο Υπουργό κ. Φάμελλο κατηγορώντας τον ότι είναι άφαντος.