Με μπόνους και χρυσούς μισθούς επιβραβεύονται τα golden boys, αλλά και girls του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η ανεργία στους νέους και σε ειδικές κατηγορίες στη χώρα μας φτάνει το 60%, και η τσέπη του Έλληνα πολίτη όχι μόνο έχει «στραγγίξει» από τους φόρους που καλείται να πληρώσει, αλλά δεν είναι σε θέση ούτε να… επιβιώσει αξιοπρεπώς. Με ένα ακόμη αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις αμοιβές των «ημετέρων» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος καταγράφοντας τις προκλητικές αυξήσεις των δαπανών και τη λειτουργία των υπουργικών γραφείων, ενώ δίνει και αυξήσεις που ζαλίζουν τον μέσο πολίτη, όπως η αύξηση κατά 79,5%! Σε δύο στελέχη του ΟΔΔΗΧ.

Ο μισθός τους εκτοξεύτηκε στο επίπεδο των 8.315 ευρώ, την ώρα που στην αγορά εργασίας ο βασικός μισθός είναι λίγο παραπάνω από 400 ευρώ, ενώ υπάρχουν και νέοι που εργάζονται για 200 και 100 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η διάταξη που περιελήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε προχθές το απόγευμα στη Βουλή προβλέπεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξαιρούνται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ μηνιαίως, το οποίο ισχύει για τις πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με την ίδια διάταξη για τα εν λόγω στελέχη του ΟΔΔΗΧ θα εφαρμόζεται εφεξής το ανώτερο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο  προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και το οποίοι ανέρχεται σε 8.315 ευρώ το μήνα (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του Προέδρου του Αρείου Πάγου).

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο, με την συγκεκριμένη διάταξη επιχειρείται ο καθορισμός της πολιτικής αποδοχών του προσωπικού του ΟΔΔΗΧ, ώστε αυτή να συναρτάται με αντίστοιχες αποδοχές στελεχών ιδίων προσόντων στον τραπεζικό –χρηματοοικονομικό τομέα. Ωστόσο, η διάταξη αυτή δεν παύει να είναι σκανδαλώδης και προκλητική για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Η αύξηση των μηνιαίων αποδοχών των δύο διευθυντικών στελεχών του ΟΔΔΗΧ θα προκαλέσει ετήσια δαπάνη ύψους, 88.400 ευρώ.