Ο Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής σε τέσσερις ακαδημαϊκούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γλύπτη, κ. Κωνσταντίνο Βαρώτσο, στον Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύσιο Κόκκινο, στον Ομότιμο Καθηγητή Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Λάμπρο Κοτσίρη, καθώς και στον Ομότιμο Καθηγητή Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνιο Μανιτάκη.

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε τον επικεφαλής του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κορλίρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο γι' αυτόν τον νέο θεσμό και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ζήτησε τη συμπαράστασή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε εκ των προτέρων για την ενημέρωση, τόνισε τη σημασία του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος προκύπτει από την πορεία, γενικότερα, και την πολιτική της Ευρωζώνης και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα είναι πάντα συμπαραστάτης σε όλη αυτήν την προσπάθεια.