Στη Βουλή φτάνει η αποκάλυψη της Εφημερίδας Παραπολιτικά για την Επιστημονική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομίας μετά από ερώτηση που κατέθεσε σήμερα η τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη προς τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου από κοινού με τον Θανάση Μπούρα.

Διαβάστε εδώ: Μυστική επιτροπή δραχμιστών στο Υπουργείο Οικονομίας - O ρόλος του Ινστιτούτου Levy

Συγκεκριμένα η ερώτηση των δύο βουλευτών, δύο ημέρες μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά στέκεται στο παρελθόν του προέδρου της Επιτροπής, Jan Kregel, αναφέροντας ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως.

«Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα». Ακόμη, έχει κατά καιρούς υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».» αναφέρει με νόημα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ: Επιτροπή δραχμιστών: Τα πρόσωπα-κλειδιά και ο Jan Kregel του Geuro

Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεκριμένα ρωτάει τον Δημήτρη Παπαδημητρίου:

-Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου
-Θεωρεί λογική την επιλογή του κ. Κρέγκελ, ενός πολέμιου του ευρώ για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής που θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μίας χώρας που ανήκει στην Ευρωζώνη.

Ο Λοβέρδος «καρφώνει» τον Παπαδημητρίου για τον διορισμό «δραχμιστών»  

Ο διορισμός του καθηγητή Γιαν Κρέγκελ, στη θέση του επικεφαλής της «Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου», έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος "καρφώνει" τον υπουργό Οικονομίας, τονίζοντας ότι διόρισε άτομο «που συνδέεται με επιχειρήματα υπέρ της δραχμής», προκαλώντας προβληματισμό.

Παρά το γεγονός ότι δεν τον κατανομάζει, ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στον καθηγητή Γιαν Κρέγκελ.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λοβέρδου

Κύριε Υπουργέ,

Ο διορισμός σας συνοδεύτηκε από σχόλια, ότι δεν είστε από τους πιο ένθερμους φίλους του ευρώ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σεβάστηκε τα λόγια σας και όχι τα σχόλια, τουλάχιστον έως τώρα. Ο εκ μέρους σας, ωστόσο, διορισμός ως επικεφαλής, επιτροπής προσώπου που συνδέεται με επιχειρήματα υπέρ της δραχμής, προκαλεί προβληματισμό.

Ερωτάσθε κ.Υπουργέ,

Α. Ποιοί ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου;

B. Πέντε μήνες στο τιμόνι του Υπουργείου Ανάπτυξης τί ακριβώς έχετε κάνει στην πορεία ανάπτυξης της χώρας, πέραν από συνεντεύξεις;

Ο ερωτών

Ανδρέας Λοβέρδος