Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι  «δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση». Ακόμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος πως η Κυβέρνηση θα αποδεχθεί τα πάντα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούλιο, όταν και η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 4 δισ. ευρώ.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015, για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Ακόμη αποκάλυψε ποια ήταν η μεγάλη διαφωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος. Του είχα πει, δήλωσε, πως «στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit».

Ακόμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως καταστροφικό το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης και απάντησε ότι η επιλογή της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η ρήξη με τους δανειστές.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί στην επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, απαντώντας στο εάν φοβάται τη διενέργεια δικαστηρίου για το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης του 2015 ήταν ξεκάθαρος. «Τους παρακαλώ να κάνουν ειδικό δικαστήριο». «Παρακαλώ για ειδικό δικαστήριο, θέατρο, ανοιχτό ή κλειστό, οποιοδήποτε forum, να έρθουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια για να δούμε ποιος κοτάει και ποιος φοβάται», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.