Ένα νέο "σόου λάσπης " από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει να διαδραματίζεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις νέες καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης επιδίδεται σε κινήσεις αποπροσανατολισμού με στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου. Ταυτόχρονα διαβλέπει μια προσπάθεια επανάκτησης του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει απωλέσει, όπως τονίζουν στην Πειραιώς.

"Είναι απελπισμένοι, επιδιώκουν την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής" δήλωσε στα Parapolitika.gr υψηλόβαθμη κομματική πηγή της ΝΔ. "Τα νέα μέτρα που φέρνουν είναι επώδυνα, κρύβουν ένα τέταρτο μνημόνιο και χτυπάνε περισσότερο τους πιο αδύναμους που ήταν το προνομιακό εκλογικό κοινό του πάλαι ποτέ αριστερού ΣΥΡΙΖΑ" συνέχισε. "Οτι επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και να επιδιώξουν δεν θα πετύχουν να ανατρέψουν την λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς διευρύνεται. Κανένα σωσίβιο δεν θα τους σώσει..."

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύσταση δύο εξεταστικών επιτροπών. Η μία αφορά τα εξοπλιστικά την εποχή του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας η οποία πάντως έχει παραγραφεί. Για μια ακόμη φορά εξαιρέθηκε η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή από τον Αλέξη Τσίπρα γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και νέες εσωκομματικές συζητήσεις στη ΝΔ.

Την δεύτερη εξεταστική εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, όπως είπε. "Θα καταλογιστούν ευθύνες και κάποιοι θα χάσουν το χαμόγελό τους", τόνισε και έκανε λόγο για φαγοπότι στις προμήθειες, τις δαπάνες, και τις υπερκοστολογήσεις. Βάζει στο στόχαστρο κυρίως τον πρώην υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, που είναι ο πιο σκληρός πολέμιος της Κυβέρνησης και του αν. Υπουργού Παιδείας και εκλεκτού του Αλέξη Τσίπρα Παύλου Πολλάκη.

Η ΝΔ αποδέχθηκε την εξεταστική στην λογική "όλα στο φως" αλλά έθεσε τον όρο η έρευνα να φτάσει μέχρι σήμερα καλύπτοντας και την εποχή Ξανθού - Πολλάκη.
"Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. "Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα."
Αυτό που έχει όμως κυρίαρχη σημασία και το ζητά με αγωνία η κοινωνία είναι η έξοδος από την κρίση όπως τόνισε. "Και ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές - εκλογές το ταχύτερο" επανέλαβε τη γνωστή θέση του.

Οι σκληρές αντιπαραθέσεις θα κορυφωθούν στις συνεδριάσεις των εξεταστικών επιτροπών. Δύσκολο να αποφευχθούν οι κοκκορομαχίες. Και πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος η απαξίωση των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς να διευρυνθεί μέσα στο γενικότερο κλίμα της βαθειάς απογοήτευσης λόγω των μνημονίων και της αδυναμίας εξόδου από αυτά.