Ο Κώστας Καραμανλής στήριξε όσο κανείς την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, και την στήριξή του στο κόμμα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας τα σχόλια ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε κ. Καμμένος έχει τραβήξει το δικό του δρόμου. Δεν είναι στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.  Αποφάσισε να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλείται να εξηγήσει στον κόσμο γιατί είναι με μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει συνεχώς. Όλα αυτά που λέει όμως συγκρούονται με την πραγματικότητα».

Για το κόμμα της ΝΔ σημείωσε: «Προχωρούμε προς μια κατεύθυνση συγκεκριμένη. Είμαστε το κόμμα των νοικοκυραίων. Πάντοτε μιλάγαμε για την ανάγκη να υπάρχει ιδιωτικός τομέας, για την Ευρώπη, είμαστε ένα σταθερό κόμμα, το οποίο όμως εξελίσσεται». Για τις διαπραγματεύσεις ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Αυτή την στιγμή προέχει το συμφέρον της χώρας. Κανείς άλλος δεν μας δανείζει. Η Ελλάδα έχει πια εκτροχιαστεί. Πήγαμε να μαζέψουμε τα πράγματα το 2014, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πειραματισμούς του το πράγμα ξέφυγε πια. Ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να παλέψουμε. Δεν έχουμε ούτε την τεχνολογία του Απόλλωνα, ούτε τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να παλέψουμε με τις λίγες πια ευκαιρίες που έχουμε για να διορθώσουμε τα πράγματα.

Η χώρα έχασε την αξιοπιστία της. Κουραστήκαμε πολλοί να αγανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, ωστόσο ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα δικά του και τώρα ήρθε η πραγματικότητα να τους προσγειώσει. Εμείς πάμε στην Ευρώπη να διαπραγματευτούμε με βάση τον ρεαλισμό».  

Για την επόμενη ημέρα της χώρας ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Μια κυβέρνηση με σοβαρούς υπουργούς και που κάνει σωστά την δουλειά της έχει και την εκτίμηση της Ευρώπης. Δεν θα αλλάξει η μοίρα μας με προσευχές και μαγικά μαντζούνια. Η μοίρα μας θα αλλάξει αλλάζοντας την οικονομία. Δυστυχώς η κυβέρνηση βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της και στην προκοπή της χώρας».   Στα θέματα της οικονομίας και της ανεργίας ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε το παράδειγμα της Ιρλανδίας υπογραμμίζοντας πως «οι άνθρωποι τα κατάφεραν γιατί ήταν σοβαροί και ακολούθησαν ένα πρόγραμμα με υπευθυνότητα».

«Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν Σόιμπλε»

«Πρέπει να μετράμε τα λόγια μας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της χώρας και στην προσπάθεια που θα κάνει η ΝΔ απέναντι στους Ευρωπαίους δανειστές. «Από τις αγορές φάγαμε πόρτα από όλους. Και από τους Κινέζους και από τους Ρώσους. Αυτό βέβαια μας ζορίζει και σε πολιτικό επίπεδο και έχει αντίκτυπο και στην κοινωνία. Την ώρα που βλέπαμε ένα φως στο τούνελ, ο ελληνικός λαός με επιλογή του, την οποία σέβομαι απόλυτα, έφερε στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα. Ο λαός μέσα από την πίεση των μνημονίων, έκανε αυτή την επιλογή. Σήμερα όμως μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει την σύγκριση και την επιλογή του πιο ξεκάθαρα. Οι ψηφοφόροι μας δεν είναι στην Γερμανία. Εγώ είμαι υπόλογος στους ψηφοφόρους μου στην Ελλάδα. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν Σόιμπλε, παρά μόνο τους ψηφοφόρους μου. Ο Τσίπρας έχει το παγκόσμιο ρεκόρ γιατί έκανε ακριβώς το αντίθετο από τα όσα είπε. Εμείς δεσμευόμαστε ότι έχουμε το πρόγραμμα, και ότι θα το τηρήσουμε αυστηρά, για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Όσο για τις ευθύνες του πολιτικού συνόλου της χώρας σημείωσε: «Δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ,  βλέπουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Πρέπει να πάρει μπροστά η οικονομία, όπως έγινε στην Ιρλανδία και όπως έγινε στην Κύπρο. Δεν άλλαξαν τα πράγματα φυσικά σ’ αυτές τις χώρες από την μια ημέρα στην άλλη, άλλα όχι και σε δέκα τέρμινα. Δεν ήρθα ως εκπρόσωπος του κόμματος των αλάθητων. Αλλά σήμερα αν η ΝΔ έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις είναι γιατί η ΝΔ  συγκριτικά με τους υπόλοιπους έκανε λιγότερα λάθη. Θα πρέπει όμως να σκεφτούμε και αυτοί που σήμερα είναι στην κυβέρνηση, από πια πλευρά έκαναν κριτική; Εμείς θέλουμε την επόμενη ημέρα που θα έχει την εξουσία η ΝΔ θα είμαστε έτοιμοι με τα νομοσχέδιά μας και το πρόγραμμά μας να πάμε μπροστά την χώρα και τους πολίτες και να βγούμε από τα μνημόνια».