Ο αστεϊσμός που έκανε ο Βαγγέλης Μειμαράκης με επίκεντρο την καλλονή Σκάρλετ Γιόχανσον ήταν το πιο σοβαρό πολιτικό μήνυμα που έστειλε εντός και εκτός ΝΔ μετά το τετ α τετ διαρκείας 70 λεπτών που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας την αποστροφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή ότι κι εκείνος θέλει να βγει για κοκτέιλ με την διάσημη ηθοποιό αλλά δεν έρχονται στη ζωή τα πράγματα όπως τα θέλουμε, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:
"Η μόνη εθνική συναίνεση που μου ζήτησε ο πρόεδρος ήταν για τον Τσακαλώτο και την Σκάρλετ, αλλά του είπα ότι είμαι αντίθετος, εκεί ο καθένας πρέπει να το προσπαθήσει μόνος του".

Αυτό που ξεκαθάρισε εν ολίγοις ο Β.Μειμαράκης ήταν ότι ούτε η κατάκτηση της Σκάρλετ Γιόχανσον δεν μπορεί να ενώσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια που τον θέλουν να αφήνει ανοιχτή έστω και μια χαραμάδα για στήριξη των μέτρων της κυβέρνησης Τσίπρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αν και όταν έρθει στη Βουλή.

Στο ερώτημα που έθεσαν τα "Parapolitikafm" αν δεν θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις ακόμη και αν ο Αλέξης Τσίπρας μείνει με 147- 148 βουλευτές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: "Δεν μπαίνει τέτοιο θέμα. Οι Τσίπρας και Καμμένος επέλεξαν να προχωρήσουν το πακέτο των μέτρων μόνοι τους. Από τη στιγμή που δεν αποδέχθηκαν την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης όταν την προτείναμε, έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Ας τα ψηφίσουν μόνοι τους. Εγώ αυτά έλεγα πάντα, υπάρχουν τα βίντεο."

Για το αίτημα των εκλογών ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί. "Εγώ είμαι μαζί με κάθε εκλεκτό συνάδελφο που λέει να φύγει ο Τσίπρας. Να φύγει, αυτό πιστεύω κι εγώ. Αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι τότε. Κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κλείσει η αξιολόγηση γιατί η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση".

Για πνεύμα συναντίληψης Μητσοτάκη - Μειμαράκη μίλησε και η Πειραιώς.
"Ολοι μαζί για να φύγει ο Τσίπρας", ήταν η κοινή γραμμή πλεύσης Κυριάκου Μητσοτάκη - Βαγγέλη Μειμαράκη.