Για διαστρέβλωση και για εσκεμμένη, εσφαλμένη εντύπωση ως προς το περιεχόμενο του συνόλου των επαφών του με την αμερικανική ηγεσία, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σχετικά με τις αναφορές του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, για την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε πως «προωθούν σκόπιμες ανακρίβειες που αναπαράγονται και "διανθίζονται" με αναληθή, ως συνήθως, δημοσιεύματα στην εφημερίδα "Τα Νέα"».

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στη διπλωματία και την πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι άλλοι πράττουν χωρίς να ομιλούν και άλλοι ομιλούν χωρίς να πράττουν, με κριτήριό τους κάποιες εσωτερικές σκοπιμότητες. «Πολλώ δε μάλλον όταν και ο ίδιος ο πρόεδρος της παράταξής του έχει δηλώσει ότι η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται προς τα έξω και όχι προς τα μέσα», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως η έκδοση ανακοινώσεων για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων ουδέποτε ωφέλησε τα συμφέροντα της χώρας.