Είμαστε έτοιμοι γιατί έτσι προασπίζουμε την ειρήνη» τόνισε με έμφαση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος με δήλωσή του μετά το πέρας της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρελάσεως με την ευκαιρία της 196ης επετείου της Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου 1821.
Ο ίδιος σε άλλο σημείο της δηλώσεώς του επισήμανε με έμφαση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, προσπάθειες προσβολής της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας.

«Η εθνική μας άμυνα είναι θωρακισμένη κυρίως από το μεγαλύτερο όπλο που είναι το υψηλό ηθικό και το ανθρώπινο δυναμικό», πρόσθεσε ευχαριστώντας παραλήλως όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους Εθνοφύλακες για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους και Αθηναίες οι οποίοι παρέστησαν και παρακολούθησαν την παρέλαση, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί ένα μήνυμα ενότητος του λαού με τα στελέχη των ΕΔ.