Πριν από δύο εβδοµάδες η στήλη είχε αποκαλύψει το (νέο) ερωτικό σκάνδαλο που ταλανίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριµένα, έγραφα για ένα κυβερνητικό στέλεχος που έχει πέσει στα δίκτυα της πανέµορφης (και ικανής, όπως αποδεικνύεται) παρουσιάστριας. Το αγόρι ζει στην κυριολεξία για τα µάτια (και όχι µόνο) της ερωµένης του. «Την έχει πατήσει» λένε όσοι γνωρίζουν το πώς εξελίσσεται ο συγκεκριµένος, παράνοµος έρωτας. Ωστόσο, σήµερα θέλω να µου επιτρέψετε να ξεφύγω από τη λογική που ακολουθώ πιστά όλα αυτά τα χρόνια της µετριοπάθειας και, αφού ευχαριστήσω τις καλές πηγές µου, να απευθύνω ένα από καρδιάς «ευχαριστώ» στον ΕΑΥΤΟ µου.

Το κάνω για πρώτη, ίσως και για τελευταία φορά. Και αυτό γιατί το προ δύο εβδοµάδων δηµοσίευµα λειτούργησε στην κυριολεξία ευεργετικά, σώζοντας έναν κατά κοινή παραδοχή επιτυχηµένο γάµο. Η αποκάλυψη για την εισβολέα-παρουσιάστρια (σ.σ.: όχι δηµοσιογράφο), που απειλούσε να τινάξει στον αέρα τον έγγαµο βίο του υπουργού, στάθηκε αφορµή για να δροµολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις. Η σύζυγος -που κατά τα άλλα είναι γάτα µε πέταλαέπιασε στο «αέρα» ποιον αφορούσε το δηµοσίευµα, µε αποτέλεσµα να αντιδράσει (σχεδόν) ακαριαία.

Με το που επέστρεψε στο σπίτι ο ερωτοχτυπηµένος σύζυγος, βρέθηκε αντιµέτωπος µε ένα άτυπο ερωτοδικείο που είχε στήσει η απατηµένη «κυρία υπουργού». Παρά το γεγονός ότι το αγόρι ακολούθησε πιστά τον άγραφο νόµο σύµφωνα µε τον οποίο «ποτέ δεν παραδέχεσαι τις απιστίες σου», η σύζυγος έδειχνε αποφασισµένη να τινάξει την µπάνκα στον αέρα. Και, επειδή δεν είναι από τις γυναίκες που δέχονται να περπατάνε στους υπουργικούς διαδρόµους και να τις φωνάζουν «κερατούκλες», τα τελεσίγραφά της είχαν ξεχωριστή αξία. Αλλωστε, εδώ που τα λέµε, η κυρία υπουργού εν προκειµένω έχει απόλυτο δίκιο, αφού ο αγώνας που έχει δώσει για τον σύζυγό της όλα αυτά τα χρόνια δεν αξίζει µια τέτοια ανταµοιβή. Κατά τη διάρκεια του καυγά ακούστηκε πολλές φορές η φράση: «Ή εγώ ή αυτή».

Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να βρεθώ ούτε δευτερόλεπτο στη θέση του ερωτιάρη υπουργού. ∆ύσκολη εξίσωση, αφού από τη µία είχε να αντιµετωπίσει τις απειλές της συζύγου του κι από την άλλη σκεφτόταν πόσο δύσκολο και συνάµα επικίνδυνο ήταν να ξεφύγει από τα δίχτυα του έρωτά του. Μάλιστα, η «εισβολέας» δεν έδειχνε πρόθυµη να αποχωριστεί τον τρυφερό υπουργό. Αύριο συµπληρώνεται ένα εφιαλτικό δεκαπενθήµερο, όπου ο υπουργός έχει να αντιµετωπίσει την κρίση σε δύο ανοικτά µέτωπα.

Το ένα αφορά τη σύζυγό του, που δυσκολεύεται να ανεχθεί (και δικαιολογηµένα) το «κέρατο», και το άλλο την γκόµενα, που δεν δείχνει να κατανοεί το γεγονός ότι το αµόρε της πιάστηκε στα πράσα. Κάπως έτσι, ο εραστής έχει χάσει τον ύπνο του, αφού ούτε στο σπίτι κοιµάται, αλλά ούτε και στις ερωτικές φωλιές που φιλοξενούσε την αγαπηµένη του βρίσκει την ησυχία του. Και µέσα σε όλα αυτά βγαίνει και ο Ντάισελµπλουµ και µας κατηγορεί ότι «τα φάγαµε τα λεφτά στα ποτά και στις γκόµενες». Αντε τώρα µ’ όλα αυτά να κυβερνήσεις…