Με ...μελανά λόγια περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ το πρωί της Τρίτης. "Διαπιστώσαμε στην προηγούμενή συνεδρίαση που είχαμε ότι η χώρα βρίκσεται σε κατήφορο. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση πατάει γκάζι" υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης για τα αντίμετρα που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση ανέφερε ότι "τα λεγόμενα αντίμετρα θα ισχύσουν αν υπερβούμε το στόχο του 3% πλεονάσματος κάτι που ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του χαρακτήρισε ανέφικτο. Τα αντίμετρα και να ψηφιστούν δεν πρόκειται να εφαρμοστούν".

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ασκώντας δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι "η οικονομία συνεχίζει να πληρώνει τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Είμαστε σε ύφεση, το δημόσιο έχει κηρύξει εδώ και μήνες άτυπη στάση πληρωμών προς τους οφειλέτες του, το φιάσκο με τον ΕΦΚΑ απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα".

"Η κυβέρνηση προκαλεί τεράστια ζημία στην ελληνική οικονομία που δύσκολα μπορεί να επουλωθεί" υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, χαρακτήρισε ως "θέατρο σκιών το οποίο δεν βγάζει γέλιο" τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας καθώς όπω ς δήλωσε "έχουν ήδη δεχτεί τις μειώσεις στο αφορολόγητο και στις συντάξει και δείχνουν ότι διαπραγματεύονται τάχα στα ενεργειακά και στα εργασιακά".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκρουσε τον ...κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι "Η κυβέρνηση συμφώνησε να περιορίσει το μερίδιο του δημοσίου από το 95% στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα. Οδηγεί τη ΔΕΗ σε κατάρρευση, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα".

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές δηλώντας ότι "οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση, λαός και ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης".

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους τομεάρχες του κόμματός του να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα, ασκώντας με υπεθυνότητα τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα.