"Αυτό το κοινοβούλιο το μόνο που μπορεί να επιβραβεύσει είναι το καρότο και το μαστίγιο" τόνισε η πρώην γγ του ΚΚΕ

Η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με παρέμβασή της από τη Βουλή, σχολίασε με δηκτικό τρόπο τα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα στην ειδική συνεδρίαση για την σύσταση της προανακριτικής Επιτροπής και αφορούσαν τον Νίκο Μπελογιάννη.

"Θεωρώ απαράδεκτο ότι η σημερινή συζήτηση μπερδεύεται από διάφορες πλευρές, η υπόθεση Μπελογιάννη. Ακούστηκαν φοβερά πράγματα, οι απόψεις αυτές είναι φυσιολογικές, δεν περιμένω να δικαιωθεί ο αγώνας του ΕΑΜ" είπε η κ. Παπαρήγα.

"Αυτό το κοινοβούλιο το μόνο που μπορεί να επιβραβεύσει είναι το καρότο και το μαστίγιο στον ελληνικό λαο. Ούτε ο Μπελογιάννης έδωσε τη ζωή του για να έχει ένα τέτοιο κοινοβούλιο. Σεβόμαστε κάποια πράγματα. Έλεος κύριοι, υπάρχουν ιστορικά αρχεία, υπάρχουν ομως και ιδεολογικές διαφορές, είμαστε σε δύο στρατόπεδα ασυμφιλίωτα" πρόσθεσε η πρώην γγ του ΚΚΕ..

"Δεν έχει κανένας δικαίωμα να πω τι θα έκανε σήμερα ο Μπελογιάννης. Το δικαίωμα που έχει το ΚΚΕ είναι να πει όσα είπε χθες στην Αμαλιάδα ο κ. Μπελογιάννης. Το 1952 ο Μπελογιάννης, τελείωσε, αλλά το ΚΚΕ συνεχίζει να υπάρχει" κατέληξε η κ. Παπαρήγα.