Αξιολόγηση, προσφυγικό και γεωστρατηγικά ζητήματα αλλά σε χαλαρή ατμόσφαιρα είχε το δείπνο της ελληνικής αποστολής της ΝΔ στη Μάλτα χθες. Εδωσαν παρών ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είναι μέλος του προεδρείου του think thank “Βίλφριντ Μάρτενς”, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης Ελίζα Βόζεμπεργκ Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο εκπρόσωπος της συνόδου Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ο διευθυντής του γραφείου τύπου Μακάριος Λαζαρίδης, ο αν.εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο σύμβουλος του προέδρου Θανάσης Μπακόλας και ο γραμματέας διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων Γιάννης Σμυρλής.


Στη Μάλτα πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο του ΕΛΚ με θέμα το μέλλον της Ευρώπης και το και την λευκή Βίβλο του Ζαν κλοντ Γιούνγκερ. Οι δυσοίωνες προβλέψεις του προσφυγικού ζητήματος αλλά και οι συμμαχίες που θα επιδιώξει ο Ερντογάν αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης.
Για την αξιολόγηση εκφράστηκε η ανησυχία μήπως ο Τσίπρας πάει πάλι να ρίξει τη χώρα στα βράχια, όπως το Καλοκαίρι του 2015.