Ο κύβος ερρίθφη καθώς έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα της "Ώρας Αποφάσεων", που οργανώνει ανοικτή εκδήλωση στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Πρόκειται για μια πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα στελέχη της Κεντροαριστεράς, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούση και Γιώργος Φλωρίδης, τα οποία πλαισιώνονται από προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Δατσέρης και ο Γιάννης Μειμάρογλου.

Στην εκδήλωση οι τρεις πρώην υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν την μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας τους σε πολιτική κίνηση, ενώ σε δεύτερη φάση σε πολιτικό κόμμα.

Βούληση τους είναι ένα «νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα», ενώ η λέξη που καθορίζει την πρωτοβουλία, «είναι: Πρόοδος. Απέναντι σε κάθε μορφής Συντήρηση, δεξιά ή αριστερή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «3» θα παρουσιάσουν την πολιτική τους πλατφόρμα, εν είδει διακήρυξης, ανακοινώνοντας 50 περίπου ονόματα που θα αποτελούν τα μέλη της προσωρινής τους επιτροπής και τα οποία θα καλύπτουν και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές της Ώρας Αποφάσεων, στην επιτροπή θα μετέχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, ακόμα και πρόσωπα που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να συνδράμουν στο εγχείρημά τους.

Στο προεδρείο της σημερινής εκδήλωσης θα βρεθούν βασικά στελέχη της Κίνησης, όπως ο Γιάννης Δατσέρης, η Αγγελική Κοσμοπούλου,  η Γεωργία Θεοφανοπούλου κ.α 

Από το βράδυ θα βρίσκεται στον αέρα και η νέα ιστοσελίδα τους - oraapofaseon.gr, όπου θα ζητείται από πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε μια σειρά από ζητήματα, ενώ σύντομα θα υπάρξει και ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή μελών και εθελοντών.

Αμέσως μετά οι συντελεστές της πρωτοβουλίας θα ξεκινήσουν τα λεγόμενα προγραμματικά δίμηνα, δηλαδή στρογγυλά τραπέζια για όλα τα καυτά θέματα, για παράδειγμα το φορολογικό και το ασφαλιστικό , στα οποία θα καταθέσουν πολύ επεξεργασμένες προτάσεις, τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι εξ αυτών δούλεψαν με πολύ κόσμο, αλλά και ειδικούς επιστήμονες.

Την ίδια στιγμή ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας βρίσκονται τα στελέχη της πρωτοβουλίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο της συμπόρευσης τους με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς οι «τρεις» επιμένουν στην ίδρυση ενός νέου ενιαίου πολιτικού φορέα και εκλογή του επικεφαλής του από τη βάση.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε δύο φορές με τους τρεις πρώην υπουργούς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να τα βρήκαν στα πολιτικά, ενώ αναζητείται φόρμουλα συνεργασίας και στα οργανωτικά.

«Υπάρχουν συζητήσεις και σύμπλευση και έχουμε έναν κοινά διακηρυγμένο στόχο,την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα.Αυτό θα δούμε πώς θα γίνει στα επόμενα βήματα, γιατί σε αυτή τη φάση ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Εμείς, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε ως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή , το κατανοητό σχέδιο της πολιτικής κίνησης και την οργάνωσή της», είχε τονίσει πριν λίγες ημέρες η Άννα Διαμαντοπούλου