Την ανεπάρκεια και την προχειρότητα της κυβέρνησης καταδεικνύει σύμφωνα με την ΔΗΜΑΡ η διαρροή του εγγράφου του ΕΦΚΑ σύμφωνα με την οποία μένουν στο έλεός της χιλιάδες συνταξιούχοι. Το σχόλιο από την ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής: Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται περίτρανα με τη δημοσίευση του εσωτερικού εγγράφου τουΕΦΚΑ πως η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση στην αξιολόγηση επισωρεύει συνεχώς νέα βάρη και ζημιές στους πολίτες παρά τα όσα «ηρωικά» λέγονται από τα στελέχη της κυβέρνησης.

Πέρα από τη νέα μείωση των συντάξεων που διαφαίνεται ότι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, η ανεπάρκεια και η προχειρότητα της οδηγεί στο να μην μπορεί ούτε καν να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις σχετικά με την έκδοση των συντάξεων.150.000 χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν την σύνταξη τους εκ των οποίων οι 95.000 πάνω από δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η διοίκηση του οργανισμού ομολογεί κυνικά ότι «δεν υπάρχει σχέδιο» και ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας 869 εκ. ευρώ από την Ε.Ε.

Η κατάσταση αυτή όπως και το μπάχαλο με τις εισφορές στον ΕΦΚΑ αποτελεί ντροπή για μια κυβέρνηση που υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει αριστερό πρόσημο. Η ηγεσία του υπουργείου εργασίας οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές απαντήσεις στους χιλιάδες συνταξιούχους που λόγω των διαρκών προβλημάτων του ΕΦΚΑ «καταδικάζονται» να ζήσουν σε συνθήκες ένδειας και ανασφάλειας