Επιβεβαίωσε τη συμφωνία για περικοπές σε συντάξεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Σαμοίλη.

"400.000 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Κυρίως συνταξιούχοι του παλιού ΤΕΒΕ. Αναγκαστήκαμε με λύπη μας να κάνουμε υποχωρήσεις", δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

"Γίνεται ακόμα τελευταία στιγμή αγώνας μήπως μπορέσουμε και αντί να ξεκινήσουμε το ’19 να πάνε το ’20, δεν έχει κλείσει οριστικά. Νομίζω ότι αυτό που έγινε πολύ σαφές είναι ότι 2% μέτρα 2% αντίμετρα, τα αντίμετρα ήταν με σαφήνεια ξεκαθαρισμένο.

Μας είπε η κα Αχτσιόγλου και ο κ. Τσακαλώτος θεωρούμε ότι το Staff level agreement θα είναι δεδομένο στις 7 Απριλίου να δοθεί ένα σήμα και ένα μήνυμα για να μπορέσουμε καταρχήν με την συμμετοχή του ΔΝΤ να πάμε QE του Ντράγκι που για μας αν καταφέρουμε να βγούμε προσωρινά στις αγορές και οριστικά κάποια στιγμή όταν τελειώσει το πρόγραμμα. Πιστεύω ότι έχουν δρομολογηθεί καλές εξελίξεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θανάστης Παπαχριστόπουλος στους 90,1.

Ο ίδιος τάχθηκε υπερ της προνομοθέτησης των μέτρων πριν το Πάσχα "για να τερματιστεί η αβεβαιότητα", τονίζοντας ότι οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι "χάλυβας" και θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη συμφωνία, απάντησε πως όχι, εξηγώντας ότι επιλέχθηκε το λιγότερο κακό μεταξύ δύο κακών.

"Για όνομα του Θεού, λυπάμαι αλλά τι να κάνουμε όταν είσαι αδύναμος κρίκος; Όταν η Ολλανδία και η Γερμανία λένε ότι χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει και ανακηρύσσουμε χωρίς λόγο το ΔΝΤ σε μεγάλο διαπραγματευτικό παράγοντα που στην ουσία έχει να πληρώσει καιρό εκεί νομίζω έγιναν δυσκολίες και αναγκαστήκαμε και κάναμε υποχωρήσεις.

Όχι δεν είμαι ευχαριστημένος, ευχαριστημένος δεν είναι κανένας αλλά ανάμεσα σε δύο κακά το λιγότερο κακό γιατί η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η αβεβαιότητα δεν είναι καλό πράγμα έπρεπε να σταματήσει και νομίζω θα σταματήσει", κατέληξε ο βουλευτής.