Με μια μαντινάδα υποδέχτηκε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, στο πλαίσιο τη σημερινής του επίσκεψη στην Κοζάνη, ο γραμματέας Σωματέιου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" Σάκης Μάστορας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Μάστορας απευθύνθηκε προς τον υπουργό λέγοντας τον " Σταθάκη τον ελέγανε τον άνδρα από την Κρήτη που τη ΔΕΗ την έστειλε βαθιά στην καταδίκη"...

Αν και στην Κρήτη συνηθίζονται οι μαντινάδες ωστόσο οι Κοζανίτες ΔΕΗτζίδες συνδικαλιστές επέλεξαν αυτό τον τρόπο να υποδεχτούν τον υπουργό που έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη και βρέθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα θέματα της ΔΕΗ στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά την άφιξή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου είχε προγραμματισμένες επαφές, ο Υπουργός έγινε δεκτός από πλήθος διαδηλωτών που τον αποδοκίμασαν έντονα. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα του φώναξαν "σκύβεις το κεφάλι, πού είναι η Κρητική σου μπέσα;".

Ενώ οι φωνές δυνάμωναν, παρενέβη συνδικαλιστής που μίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Υπουργό διαβάζοντάς του στο μικρόφωνο δύο μαντινάδες: "Τον τίμιο ιδρώτα ενός λαού πίνετε, ξεπουλείτε, τ' άδικο φλόγες να γεννεί, φωτιά για να καείτε" και "Ο Ψηλορείτης μια φορά εγένναγε αντάρτες, μα απ' ό,τι φαίνεται εδά, γεννά και λιποτάκτες". "Δεν σε θέλουμε λιποτάκτη", είπε στον Υπουργό ο οποίος στη συνέχεια μπήκε στο κτίριο.

Δείτε τις αποδοκιμασίες (από το 4:30):