Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητή από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για τάγματα εφόδου και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συνταχθούν σε ένα μαζικό κίνημα κατά του φασισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να αφήσουμε το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όπως τονίζει «τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα σημειώνει «δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση καλεί σε εγρήγορση τους πολίτες σημειώνοντας: «Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό».