Σαράντα λεπτά περίπου διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

Μετά το πέρας τη συνάντησης ανώτατη πηγή της Πειραιώς σχολίαζε για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για έκτακτη σύνοδο κορυφής "να δούμε τι θα μας πει σήμερα το πρωί".

Η ίδια πηγή για το θέμα της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της αξιολόγησης σημείωσε ότι "έχουμε πει για μια διαπραγμάτευση που αποσκοπεί σε εσωτερικό ακροατήριο. Και χάνουμε κάθε μέρα. Να μας πει τι κέρδισε από αυτές τις καθυστερήσεις".

"Όλα τα δύσκολα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μείωση συντάξεων και αφορολόγητων. Εδώ παίζουν ένα παιχνίδι με τη χρονική περίοδο. Να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα" συμπλήρωσε ακόμη.

Για το θέμα τον συνακροάσεων που κατήγγειλε το ΚΚΕ η ανώτατη πηγή της ΝΔ τόνισε ότι "θα αναμένετε πρωτοβουλίες από τη ΝΔ".

"Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διάφορες με ΝΔ είναι αγεφύρωτε. Το ΚΚΕ θα ενισχύσει την πάλη του, είτε με κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ είτε με ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ξεζουμίζονται" δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ

Αυτό που χρειάζεται πλατιά κοινωνική συμμαχία απέναντι στην Ευρώπη, "Αύριο είναι τα συλλαλητήρια του Πάμε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε" συμπλήρωσε ακόμη. Για το θέμα των συνακροάσεων υπογράμμισε ότι "για τις συνακροάσεις είναι φανερό ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών όμως η εξέταση σε βάθος δεν έχει προχωρήσει και προστίθεται νέα στοιχεία είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις. Να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Δεν είναι οπωσδήποτε κάποιος ερασιτέχνης πρόκειται για κρατικές ή "παρακρατικές" υπηρεσίες.