Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης το 1ο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι».

Επίσημα οι εργασίες θα ανοίξουν με την εισηγητική ομιλία του Ιάσονα Παπαδόπουλου, γραμματέα του Κ.Σ της Νεολαίας, ενώ στις 20:00 θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν και εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων του εξωτερικού: Cihan Eldal (HDP-Τουρκία), Kathy Gebel (Linksjungend Solid-Γερμανία), Sophia Karla Leppa (Vanu-Φινλανδία), Salma Youssef (Junge Linke-Αυστρία), Aodhan Hamill (Sinn Fein Republican Youth ? Ιρλανδία), Raquel Romero (Podemos-Ισπανία), Max Shanly (Young Labour-Αγγλία), Viktoriia Muliavka (START-Ουκρανία), Marta Rosique Saltor (Jerc-Καταλωνία).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, στις 2 Απρίλη με την ψήφιση των προσυνεδριακών κειμένων και την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης . 

Μέχρι στιγμής το παρών έχουν δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου ο πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλους, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Μάκης Μπαλαούρας ο Ηλίας Καρανίκας, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, η Άννίτα Καββαδία.