∆ικαιωµένος όσο ποτέ, αλλά και αποφασισµένος να διατηρήσει τη σιωπή του φαίνεται ότι είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής, ο οποίος δηλώνει σε εκείνους που συνοµιλούν µαζί του ότι δεν σκέπτεται να έχει µεγαλύτερη ανάµειξη στα όσα συµβαίνουν, τουλάχιστον µεγαλύτερη από αυτήν που έχει ήδη. Η τρέχουσα περίοδος για εκείνον είναι ιδιαίτερα θετική, αφού νιώθει ότι αποκαλύφθηκε η αλήθεια για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, που του έχει αφήσει µία έντονη πικρία για το γεγονός ότι ο φίλος του Γιάννης Αγγέλου δεν είναι πια στη ζωή ώστε να δει τη δική του δικαίωση για τα όσα συκοφαντικά του προσήψαν στη συγκεκριµένη υπόθεση.

Πολλοί το τελευταίο διάστηµα τον έχουν ρωτήσει για τη συνέντευξη του Κώστα Σηµίτη, ο οποίος επανεµφανίστηκε µετά από πολύ καιρό παρεµβαίνοντας στον δηµόσιο πολιτικό διάλογο. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται κατηγορηµατικά να απαντήσει ή να σχολιάσει τα όσα ειπώθηκαν. Συνοµιλητές του, όµως, εκτιµούν ότι δεν έκανε καλό στον πρώην πρωθυπουργό η συγκεκριµένη συνέντευξη, αφού τον εµφάνισε να απαντάει κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος είχε «φωτογραφίσει» τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή συνδέοντάς τον µε τον ρόλο που είχε στον συντονισµό του κυβερνητικού έργου κατά τις περιόδους που γινόταν το µεγάλο «πάρτι» των εξοπλιστικών, επί Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, λέγοντας µε νόηµα πως, «εάν οι υπουργοί µου ο ένας µετά τον άλλο περνούσαν σε προανακριτικές επιτροπές, θα είχα ένα θέµα.

∆εν θα πήγαινα στους ∆ελφούς, να κάνω τον σοφό στο µαντείο». Οσοι βρίσκονται κοντά στην Παναγή Κυριακού, πάντως, θεωρούν ότι η είδηση της συνέντευξης ήταν τα όσα είπε περί εκλογών και επισηµαίνουν ότι ένα µέρος του παλαιού πολιτικού συστήµατος που εµφανιζόταν σιωπηλό έχει επανέλθει. Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις και εκείνο που τον απασχολεί αυτήν την περίοδο είναι το άµεσο κλείσιµο της διαπραγµάτευσης, προκειµένου να πάρει µπρος, όπως λέει χαρακτηριστικά σε όσους τον πλησιάζουν, το όχηµα της ελληνικής οικονοµίας.

Συνοµιλητές του, εξάλλου, εκτιµούν ότι η καθυστέρηση έχει πλέον και πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, αλλά, το σηµαντικότερο, και για τη χώρα. Οσον αφορά το ενδεχόµενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τα ίδια «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν τώρα κοντά εκλογές, εκτός εάν συµβεί το «ατύχηµα» και, κυρίως, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση.