Παρά το γεγονός ότι ολοκληρώνεται το θρίλερ της διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν μπορούν να πάρουν «ανάσα» ανακούφισης, αφού τα νέα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή, εκτιμούν πολλοί στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος θα σφίξουν κι άλλο τη θηλιά. Οι κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένεται να εμφανιστούν μετά την ψήφιση των μέτρων θα δώσουν νέο χτύπημα στο κυβερνών κόμμα και πολλοί βουλευτές δηλώνουν τώρα τις επιφυλάξεις τους για το μέλλον της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

O ίδιος ο πρωθυπουργός - ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Μαδρίτη- παραδέχτηκε πως «υπάρχουν μέτρα που ούτε αναγκαία είναι, ούτε και θα τα επιλέγαμε ποτέ εμείς». Ενώ σε μια προσπάθεια να σπάσει την αμηχανία προέταξε ότι υπάρχουν αντίρροπα που θα δημιουργούν μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο.   Προς το παρόν αξίζει να σημειωθεί ότι οι γκρίνιες και οι ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις από βουλευτές, είναι… υπό έλεγχο όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου στα parapolitika.gr, ενώ την ίδια ώρα στελέχη της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι «κανείς δεν θα πάρει το ρίσκο να καταψηφίσει».

Ωστόσο, ήδη την διάθεσή τους, τουλάχιστον για την αποτελεσματικότητα των αντιμέτρων αμφισβήτησαν ευθέως μερίδα των «53» αλλά και ο Νίκος Φίλης, από τη στιγμή που η εφαρμογή τους είναι ασαφής. Πέρα από το κείμενο που κυκλοφόρησε,κατά πληροφορίες Νίκος Φίλης και Τασία Χριστοδουλοπούλου καταψήφισαν την πολιτική απόφαση.  Την ίδια ώρα ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος κατά πληροφορίες επανέλαβε τη θέση του οτι «δεν μπορούμε να λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα».