Με κατεβασμένα κεφάλια και χωρίς διάθεση για βαρύγδουπες δηλώσεις εξήλθαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση που πραγματοποίηθηκε για ενημέρωση τους από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς ο ίδιος φάνηκε να τους "κόβει" τον άερα για το θέμα των συντάξεων αλλά και του ΕΝΦΙΑ.

Η περικοπή των συντάξεων βραχνάς για τους βουλευτές

Οι βουλευτές ζητούσαν από τον υπουργό Οικονομικών να υπάρξει μέριμνα για τις συντάξεις και να γίνουν κινήσεις προκειμένου να μην κοπούν,ωστόσο ο ίδιος εξερχόμενος από την αίθουσα και ερωτηθείς αν συζητάει με τους θεσμούς την άρση του μέτρου, απάντησε κατηγορηματικά: «Ήμουν περιεκτικός και συνοπτικός. Εγώ τους είπα αυτό: Δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε».

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών ανέλυσε στους βουλευτές αυτό που "έρχεται" λέγοντας ότι το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων θα δουν αυξήσεις στο οποίο περιλαμβάνται τουριστικές περιοχές κοσμοπολίτικα νησία αλλά και "λαϊκές" περιοχές απ' ότι φαίνεται, 18% μειώσεις και το 67% δεν θα έχουν μεταβολές.

Σχετικά με τις αλλαγές, εξαιτίας της αναπροσαρμογής των αντικεμενικών αξιών, ξεκίνησε την ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος..

Στασιμότητα στο θέμα του χρέους

Σχετικά με το ελληνικό χρέος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι αναμένει μια θετική έκβαση για επιμήκυνση στα 10 χρόνια, πράγμα που προτείνουν οι θεσμοί, εκτός της Γερμανίας.

Χαρακτήρισε, επίσης, ως μεγάλη νίκη τον εξωδικαστικό καθώς κατάφεραν να αυξήσουν το ποσό των οφειλών και να εντάξουν και χρέη του 2017, ενώ πριν ίσχυε μόνο για το 2016, όπως συγκεκριμένα τόνισε,