Να μετριάσει θέλησε η κυβέρνηση τις εντυπώσεις από τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα γονατίσουν τα νοικοκυριά  επιμένοντας στο αφήγημα του «μηδενικού» δημοσιογραφικού κόστους . Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, σε άρθρο του Χρήστου Τσιγουρή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς νομοθέτηση στη Βουλή τα προαπαιτούμενα που θα ζητάει η συμφωνία των τεχνικών κλιμακίων πριν από το κρίσιμο Eurogroup, από το οποίο η Αθήνα αναμένει την εξειδίκευση των μέτρων της μεσοπρόθεσμης παρέμβασης στο χρέος.

Μάλιστα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και δήλωσε καθαρά ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ, Βερολίνου και Αθήνας απάντησε σε όσους υποστηρίζουν πως η Αθήνα παίρνει μέτρα χωρίς να έχει σίγουρη την παρέμβαση στο χρέος ότι προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων από το 2019 αποτελεί η εφαρμογή της παρέμβασης στο χρέος μετά το τέλος του προγράμματος από τον Αύγουστο του 2018. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, σπεύδει να προειδοποίηση όσους σκέφτονται να διαφοροποιηθούν ηχηρά ή και να καταψηφίσουν στη Βουλή.

Το δημοσίευμα ωστόσο καταλήγει με αναφορά στους 53, οι οποίοι με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απολιτικές απόψεις της τάσης, επανήλθε μετά το εναλλακτικό κείμενο που κατέθεσε, προκαλώντας έντονους κραδασμούς στην ΚΕ. Τα 13 στελέχη που το υπέγραψαν ξεκαθαρίζουν ότι δεν διατύπωσαν αίτημα για εκλογές και αποδίδουν σε λανθασμένη ερμηνεία του Τύπου ανάλογα δημοσιεύματα.