«Το μέγα σκάνδαλο και το μέγα έγκλημα της παράδοσης των αεροδρομίων μας, δεν θα περάσει» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας: «Πρώτη φορά ακούμε από πρωθυπουργικά χείλη ότι είναι σημαντικό μήνυμα το ξεπούλημα της χώρας, η οικονομική παράδοση των περιφερειών της και η εκχώρηση της ασφάλειας και της άμυνας της».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ, επισημαίνει στη δήλωση του, ότι «ένας εθελόδουλος πρωθυπουργός και μια προσκυνημένη και εκχωρημένη κυβέρνηση, με τα μνημονιακά συνεταιράκια της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ), παραδίδουν στο γερμανικό κράτος τα περιφερειακά μας αεροδρόμια, χαριστικά, με χρήματα των ελληνικών τραπεζών, με ψεύτικο τίμημα και πρωτοφανείς αποικιακές συμβάσεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμά, ότι αυτή η παραχώρηση θα ακυρωθεί και θα ανατραπεί η μνημονιακή υποδούλωση. Προειδοποιεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά με παραδειγματικό τρόπο και τονίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Στη δήλωση του, όπως τη διένειμε το γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι Γερμανοί, πριν δεκαετίες, καταλάμβαναν με αλεξιπτωτιστές και σφοδρή ελληνική αντίσταση, τα αεροδρόμια μας».