Για πολωμένη κατάσταση στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα έκανε λόγο μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως είπε «το μεγαλύτερο τμήμα της εσωτερικής έντασης στην Τουρκία που είδαμε το προηγούμενο διάστημα ήταν για εσωτερική κατανάλωση ενόψει του δημοψηφίσματος». Σημείωσε πως η ελληνική πλευρά δεν τροφοδοτεί τη διάθεση των θερμοκέφαλων της άλλης πλευράς ενώ τόνισε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας πρέπει να παραμείνει ζωντανή. «Είναι καλύτερα να έχουμε μια ευρωπαϊκή Τουρκία παρά μια εχθρική» τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν θα περάσουν τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή είπε πως «δεν έχει καμία αμφιβολία ότι δεν θα περάσουν». Εξέφρασε την πεποίθηση πως η αξιολόγηση θα κλείσει εντός Μαΐου.

Τέλος ερωτηθείς για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός είπε πως είναι μια παράδοση που πρέπει να διατηρηθεί σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρχει διακριτότητα των ρόλων κράτους-εκκλησίας.

Αναφορικά με το την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε πως «η προσθήκη που κάνει η κυβέρνηση είναι το άρθρο 3 να έχει τις φράσεις ότι η ελληνική πολιτεία είναι ουδέτερη και ότι η επικρατούσα θρησκεία είναι η ορθόδοξη χριστιανική».