Την ενεργειακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι δεν διαθέτει σχέδιο στα ενεργειακά. Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για λάθη του παρελθόντος που υπήρξαν στη συγκεκριμένη αγορά σημειώνοντας ότι "η εταιρεία δεν εκσυγχρονίστηκε όταν έπρεπε και δεν απευλευθερώθηκε η αγορά της ενέργειας με το σωστό τρόπο".

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τις εξής:
1)Διασφάλιση εθνικής ενεργειακής επάρκειας
2)Μείωση κόστους ενέργειας
3)Προστασία Περιβάλλοντος
4)Προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ακόμη τη σύσταση εξαμελούς διακομματικής επιτροπής από την κυβέρνηση της ΝΔ με επικεφαλής τον υπουργό Ενέργειας που θα καταθέτει προτάσεις για την ενέργεια.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της ΔΕΗ δηλώνοντας ότι "ζημιώνουν τη χώρα με τις πολιτικές που ακολουθούν στο θέμα της ΔΕΗ. Χάρισε το μισό πελατολόγιο της εταιρίας χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα". "Η καλή κυβέρνηση χτίζεται στην αντιπολίτευση" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε "έχουμε τους ανθρώπους που ξέρουν πως μπορεί να γίνει".

Το λόγο στην εκδήλωση έλαβε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι "η κατάρρευση της ΔΕΗ θα σημάνει κατάρρευση της εθνικής οικονομία. Η κυβέρνηση μετέτρεψε το σχέδιο "μικρή ΔΕΗ" σε "μισή ΔΕΗ" χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.