Η συνέχιση της οικονομικής και της αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα χρόνια των μνημονίων είναι αδιέξοδη δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας. Ο κ. Τσοβόλας εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από την ευρωζώνη καθώς δεν θα αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι αν υπήρχαν σοβαρές πολιτικές δυνάμεις στη χώρα θα έπρεπε να αναλύσουν τις συνέπειες από την εφαρμογή των πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια και να πάρουν αποφάσεις πριν να είναι αργά και σημείωσε πως υπάρχει εισαγόμενη νομοθεσία και μάλιστα κακιά υποστηρίζοντας ότι καταργούνται διατάξεις καθώς κάποια πράγματα επιβάλλονται από έξω. Είπε με έμφαση ότι δεν υπάρχει εθνικής κυριαρχία και ανεξαρτησία στη χώρα μας πως δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό κεκτημένο και πως απουσιάζει η εθνική νομοθεσία καθώς όλα παράγονται έξω. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντισταθεί και να άλλαζε πορεία ειδικά μετά το δημοψήφισμα, ενώ τόνισε ότι η χρεοκοπία είναι προϊόν της άνευ όρων ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη.

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είχε προετοιμαστεί να ανταγωνιστεί τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά. Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν μπορεί να ανασάνει λέγοντας ότι το σημερινό κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το προοδευτικό του Ανδρέα Παπανδρέου. Είπε πως το ΠΑΣΟΚ το άλλαξε ο Κώστας Σημίτης που το έκανε φιλελεύθερο, σκληρό και αντιλαϊκό. Επέρριψε ευθύνες και στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι την περίοδο εκείνη θα μπορούσε με διάταξη νόμου να κάνει η χώρα στάση πληρωμών προς τις ιδιωτικές τράπεζες και μείωση των επιτοκίων. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου … «δώστα όλα» είπε ότι αυτό ακούστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του Παπανδρέου το 1989 και εκείνος ήταν στη Βουλή. Τόνισε πως δεν έδωσε ούτε μια δραχμή από το αποθεματικό και πως κράτησε τις δαπάνες στο 14% όταν ο προυπολογισμός έλεγε 18%. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως είναι λάθος κάποιοι να θεωρούν πως αυτά τα κάνει η Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση και εκτίμησε πως η Άγκυρα τα κάνει αυτά καθώς θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.  

 Ο κ. Τσοβόλας παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση δεν εφαρμόζει μια εξωτερική πολιτική που να λαμβάνει υπόψιν τις διεθνείς αλλαγές και να αξιοποιεί την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κοινή αμυντική ευρωπαϊκή πολιτική και πως η Ελλάδα δεν είναι τα νότια σύνορα της Ευρώπης και χαρακτήρισε την πολιτική ως εργαλείο προσφοράς και όχι επάγγελμα.  Ανέφερε πως τα κόμματα θα κόμματα θα πρέπει να καταγγείλουν την πολιτική του Σόϊμπλε που θέλει να επιβάλει νέα μέτρα ενώ υποστήριξε ότι η πολιτική κάθε μέρα φθίνει και πως κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη δουλειά του και να τον κατηγορήσουν ότι κλέβει… Ανέφερε πως στη σύνθεση της Βουλής, η ποιότητα διαρκώς μειώνεται… Σχολιάζοντας τους πολιτικούς ο κ.Τσοβόλας ανέφερε πως οι σημερινοί πολιτικοί είναι νάνοι. Είπε πως μετά τους Κωνσταντίνο  Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου οι ηγεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων και συμπλήρωσε πως εκείνοι οι παλιοί πολιτικοί ήταν αρχηγοί ενώ οι σημερινοί βλέπουν τις κοινωνίες ως μάζες.