Η πρώτη υπουργική διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών (“1st Ancient Civilizations Forum”) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να προβαίνει στην κήρυξη των εργασιών της στις 09:00.

Στο προαναφερθέν Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, εμπνευστής του οποίου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, συμμετέχουν συνολικώς δέκα κράτη από όλο τον κόσμο, που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς και είναι: Ελλάδα, Κίνα, Αίγυπτος, Βολιβία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Μεξικό και Περού.

Στη διάρκεια της διασκέψεως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αφενός σχετικά με το ρόλο του Πολιτισμού, ως παράγοντα ήπιας ισχύος και αφετέρου σχετικά με την αποτελεσματική προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασιών με σκοπό την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Τέλος, οι εργασίες του Φόρουμ θα ολοκληρωθούν με την παραχώρηση συνεντεύξεως τύπου των συμμετεχόντων στις 15:15, για να ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στο Μουσείο της Ακροπόλεως και θα παρατεθεί δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου.