Ηχηρό μήνυμα ότι η Αξιωμστική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τα αντίμετρα διότι τα θεωρεί "κοροϊδία" στέλνει η Πειραιώς. Ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για "αλχημείες". "Για να επιστρέψει αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019" τόνισε. "Δηλαδή 10 δις σύνολο! Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα."

Η Πειραιώς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός προκειμένου να "μανικουλάρει" τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν μετά το τρίτο μνημόνιο και το τέταρτο, όπως θεωρεί την μείωση του αφορολόγητου και τις νέες περικοπές στις συντάξεις συνολικού ύψους 3,6 δις ευρώ, θα εξαντλήσει κάθε επιχείρημα. Ως παράδειγμα επικαλούνται τον ισχυρισμό του ότι οι δανειστές ζητούσαν 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα. "Ομως, τα 3,6 δις επί 42 φορές μας κάνουν 151,2 δις μέτρα" τονίζουν. "Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά!Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα."



Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να πιέσει τη ΝΔ προκειμένου να της προκαλέσει εσωκομματικό πρόβλημα. Μία φράση που ήδη επαναλαμβάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι "εμείς παίρνουμε το κόστος για τα μέτρα, ψηφίστε τουλάχιστον τα αντίμετρα για να δείξετε ότι νοιάζεστε" . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μην πολεμήσει το αφήγημα Τσίπρα το οποίο θεωρεί "ψέμα" και στην καλύτερη περίπτωση "παραμύθι". Δεν θα το αφήσει να επηρεάσει τη συνοχή του κόμματος του. Θα επιδιώξει να βάλει φρένο σε κάθε φωνή μέσα στους κόλπους της ΝΔ που θα επιχειρήσει να θέσει θέμα ψήφισης των αντίμετρων με στόχο να μην υπάρξει πολιτικό κόστος. Ούτε θα επιτρέψει αυτήν τη φορά να επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο με τις παροχές των 600 εκατ. € που μοίρασε η κυβέρνηση παραμονές Χριστουγέννων. Η ΝΔ τότε κάτω από την πίεση των βουλευτών ψήφισε "παρών" στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και υπερψήφισε την μείωση του Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά, προκαλώντας σύγχυση ως προς το τι πιστεύει τελικά για την συγκεκριμένη πολιτική κίνηση της κυβέρνησης η οποία έγινε εν αγνοία των δανειστών με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη ενόχληση τους.

Είτε έρθει η συμφωνία ολόκληρη είτε με δόσεις, οι εκλογές θα πάνε πίσω τουλάχιστον κατά ένα με ενάμιση χρόνο και ο δρόμος προς την νίκη της ΝΔ μετατρέπεται σε μαραθώνιο. Γι αυτό και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει χώρος για προσωπικές στρατηγικές οι οποίες πάντως δεν θα γίνουν ανεκτές όπως έχει προειδοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης . "Όλοι είμαστε μια γροθιά στη Ν.Δ" δήλωσε, πάντως, στα Parapolitika.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. "Τσίπρας - Καμμένος έχουν τα αδιέξοδα. Όχι εμείς. Βρίσκονται σε αποδρομή. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Τους περιμένει μεγάλη ήττα στο τέλος του δρόμου."