«Αναλάβαμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ξανά μια ενιαία, μεγάλη, αυτόνομη, Προοδευτική Παράταξη» επισημαίνει σε δήλωσή του στη Real News, ο Μανώλης Όθωνας. 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σύγκρουση της κ. Γεννηματά με τον Στέφανο Ξεκαλάκη, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις υπέρβασης καταστάσεων που, εξ αντικειμένου, λειτουργούν ανασχετικά σε αυτή την πορεία».

Αναλυτικότερα

«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί , εκ των πραγμάτων, ως καταλύτης στην πορεία για την ολοκλήρωση της μεγάλης συνάντησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, συλλογικά και συντεταγμένα, έχουμε την υποχρέωση και αναλάβαμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ξανά μια ενιαία, μεγάλη, αυτόνομη, Προοδευτική Παράταξη. Αυτή ακριβώς η ευθύνη επιβάλλει να λαμβάνονται και δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις υπέρβασης καταστάσεων που, εξ αντικειμένου, λειτουργούν ανασχετικά σε αυτή την πορεία.

Αποφάσεις και πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν την υποχρέωση να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα και να συμβάλλουμε όλοι σε μια συντεταγμένη κίνηση προς τα εμπρός. Με το βλέμμα στις ανάγκες του αύριο και όχι στις αντιλήψεις και τις πρακτικές του χθες.
Με επίκεντρο τις αγωνίες των ανθρώπων που θέλουμε να εκφράσουμε και όχι το μικρόκοσμο των προσωπικών επιδιώξεων κανενός. Σε αυτή τη προσπάθεια, με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν περισσεύει κανείς».