«Ραντεβού» με τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της, Νίκου Βούτση, έχουν τα μέλη του ΕΣΡ, αρκετούς μήνες μετά τη συγκρότησή του Συμβουλίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου με κύριο αντικείμενο τον  χρόνο διεξαγωγής του νέου διαγωνισμού, αυτή τη φορά από το ΕΣΡ, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βούτσης, ο οποίος είχε συμβάλει καθοριστικά στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ζητά από τον Νοέμβριο του 2016 την άμεση ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που εκκρεμεί…

Πλέον η κυβέρνηση φαίνεται να δυσφορεί με την πολύμηνη καθυστέρηση της Ανεξάρτητης Αρχής προκειμένου να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό την τηλεοπτικών αδειών.

Τέλος στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να «ξαναζεστάνει» μετά από καιρό το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, θα συζητηθεί και ο ισχυρισμός του προέδρου της ΕΕΤΤ Δημήτρη Τσαμάκη ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα πραγματοποιηθεί μετά τις αρχές του 2018, όταν θα ολοκληρωθεί δηλαδή η διαβούλευση για το ψηφιακό μέρισμα 2.