Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ Πειραιώς και Μαξίμου για την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι είτε ψεύτης, είτε αδαής. Το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και κάνει λόγο για κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος.

Στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζεται με ειρωνεία το γεγονός πως η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σκάι ήταν η δεύτερη τηλεοπτική παρουσία του προέδρου της ΝΔ μέσα σε λίγες μέρες, αφού είχε προηγηθεί και εκείνη στο κεντρικό δελτίο του Alpha μέσα στην εβδομάδα. Και καταλήγει: «Άντε, και τη Δευτέρα σε πρωινάδικο!».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού
Η δεύτερη παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε τηλεπαράθυρο μέσα σε τρεις ημέρες επιβεβαιώνει την κατάρρευση του πολιτικού του αφηγήματος με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Στην απέλπιδα προσπάθειά του να διασωθεί, καταφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση εννοιών και τσακώνεται με την πραγματικότητα. Είτε είναι αδαής, είτε ψεύτης!
Άντε, και τη Δευτέρα σε πρωινάδικο!

Η απάντηση της ΝΔ

Άμεσα ήρθε και η απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
"Καταλαβαίνουμε ότι τα στελέχη του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πρέπει να δικαιολογήσουν το μισθό τους, αλλά προφανώς δεν είναι το δυνατό τους σημείο η σύγκριση Μητσοτάκη - Τσίπρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας ηττάται κατά κράτος" αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση αφού ενημερώνει πως οι εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχιστούν τονίζει ότι είναι "πολύ δύσκολο να πείσεις ότι είναι επιτυχία το ότι κόβεις ένα μηνιάτικο από τους μισθωτούς και δυο από τους συνταξιούχους"
Στο υστερόγραφο της απάντησης της ΝΔ αναφέρεται η φράση του Μίκη Θεοδωράκη που κάνει λόγο για μαδουρισμό και χαρακτηρίζει αμοραλιστή εξουσιομανή τον Αλέξη Τσίπρα που δεν έχει ηθικά εμπόδια προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία.