Ο μόνος πολιτικός εν καιρώ μνημονίων που μπήκε φυλακή είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος. Ο κ. Παγορόπουλος έκανε σημαντικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του πρώην υπουργού μιλώντας για το σκοτεινό παρασκήνιο που ενήργησε με αφορμή τους εξοπλισμούς. Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ο Κώστας Σημίτης γνώριζε τα πάντα για τα εξοπλιστικά καθώς όπως είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν μπορούσε να αγοράσει κάτι μόνος του, έπρεπε να υπάρχει κοινή απόφαση και υπήρχαν πολλές συνεδριάσεις των οργάνων όπως το ΚΥΣΕΑ.

Σημείωσε πως αυτός ήταν και ο λόγος που ο πρώην υπουργός ήθελε όλα τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο, ενώ ανέφερε πως στο δικαστήριο ο Κώστας Σημίτης είπε πως δεν γνώριζε τίποτα ενώ άφησε αιχμές και για τον Γιάννο Παπαντωνίου λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε τίποτα αφού είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Άμυνας Τόνισε επίσης  πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος τώρα που είναι έξω κρατά μυστικά και ντοκουμέντα . Ο κ. Παγορόπουλος αναφερόμενος στα οικονομικά του πρώην υπουργού σημείωσε πως ο Τσοχατζόπουλος δεν είχε λογαριασμό τραπέζης πλην αυτού που ήταν συνδεδεμένος με τη Βουλή και την μισθοδοσία που είχε, ενώ ξεκαθάρισε πως ούτε η Βίκυ Σταμάτη είχε λογαριασμό. Ανέφερε πως έχουν κατασχεθεί όλα τα ακίνητα όπου υπάρχει το όνομα Τσοχατζόπουλου και πως ο πρώην υπουργός ζει με σύνταξη κοντά στα 1.000 ευρώ. Τόνισε πως υπάρχει αναφορά σε ποσά που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε λέγοντας ότι αυτά υπολογίζονται σε 50 έως 70 εκατομμύρια, ενώ δήλωσε πως τα σπίτια αγοράστηκαν με νόμιμους δανεισμούς και δανεισμούς στις τράπεζες.

Σχετικά με την δίκη ο κ. Παγορόπουλος υπογράμμισε ότι η υπόθεση της δίκης δεν έχει τελεσιδικίσει καθώς απομένει το Εφέτειο και ο Άρειος Πάγος λέγοντας ότι υπάρχει για τον κ. Τσοχατζόπουλο το τεκμήριο της αθωότητας.  Είπε πως ο Άκης είναι μόνος και πως κανείς από αυτούς που ήταν δίπλα του δεν τον επισκέφτηκε στη φυλακή. Αναφερόμενος στη Βίκη Σταμάτη τόνισε πως η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν θα έπρεπε να πάει φυλακή καθώς όπως είπε δεν υπάρχει συνευθύνη και ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Εκτίμησε ότι αυτό έγινε για να εκβιαστεί ο Τσοχατζόπουλος, ενώ ανέφερε πως οι δικαστές επηρεάστηκαν από την κακή ατμόσφαιρα που την εποχή εκείνη ήταν καταλυτική. Χαρακτήρισε λάθος την εγγύηση των 200 χιλιάδων ευρώ που επέβαλε το δικαστήριο για την αποφυλάκισή του.   Εκτίμησε πως κάποιοι ήθελαν νεκρό τον Άκη και πως εάν θελήσει να διατυπώσει μια πολιτική άποψη θα το κάνει.

Ο κ. Παγορόπουλος τόνισε επίσης πως στη δίκη είχε πολλά προβλήματα στο δικαστήριο από εξωγενείς παράγοντες που έχουν να κάνουν ακόμα και με τη λειτουργία του κράτους ενώ σημείωσε πως υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν τον Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και δεν πίστευαν ότι θα αποφυλακιζόταν.