Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, περιμένοντας την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.

Ο κ. Βούστης αφού ενημέρωσε για τις ημερομηνίες που θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα μέτρα είπε ότι η ΝΔ θα έχει πρόβλημα με τα αντίμετρα ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα έχει καμία απώλεια.

Πιο συγκριμένα ο κ. Βούτσης είπε ότι "το νομοσχέδιο με τα μέτρα θα έρθει ως επείγον και θα εισαχθεί στις Επιτροπές σε διήμερη συνεδρίαση 15 και 16 Μαΐου, για να ψηφιστεί στις 17-18 από την Ολομέλεια.

Σε ερώτηση για το χρέος, ο πρόεδρος της βουλής σημείωσε ότι "όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα για το χρέος". Ενώ συμπλήρωσε ακόμή "έτσι κι αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσεις. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν στην ερώτηση για το πως οι βουλευτές θα ενημερωθούν για τα μέτρα για το χρέος ο κ. Βούστης απάντησε "όλα θα γίνουν".

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία υπογράμμισε ότι "όχι απλώς δεν περιμένω καμία διαρροή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως άλλα κόμματα θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα.".
Τα αντίμετρα θα ωφελήσουν κάποιους και κάποιοι θα έχουν απώλεια. Η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κυρίως στα φορολογικά αντίμετρα" συμπλήρωσε ο κ. Βούστης.